TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi Gerçekleşti!

Zirve, Murat Çiçek’in (TürkMedya İcra Kurulu Başkanı) ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

25 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri Oditoryumu’nda gerçekleştirilen TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın teşrifleriyle önemli isimleri bir araya getirdi. Zirve, Murat Çiçek’in (TürkMedya İcra Kurulu Başkanı) ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın açılış konuşmalarıyla başladı. E-ticaret ve perakende sektörünün geleceği hakkında yapılan değerlendirmeler, sektörün öncülerini bir araya getirdi.

Katılımcılar arasında Koton CEO’su Dr. A. Bülent Sabuncu, PttAVM CEO’su Hakan Çevikoğlu, Turkcell Dijital Kanallar Direktörü İlker Güneş, LC Waikiki E-Ticaret CEO’su Ömer Barbaros Yiş, ORKA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu gibi isimler yer aldı. Moderatörlüğü ise Elif Akkaya Kuter üstlendi. Zirvede, Türkiye’de e-ticaret ve perakendenin gelişimi ve geleceği üzerine konuşmalar yapılırken, sektörün önemi ve dijitalleşme süreçleri değerlendirildi. Zirve, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu’nun kapanış konuşmasıyla son buldu. Zirvede ele alınan konular, sektördeki gelişmelerin hız kesmeden devam edeceğini ve Türkiye’nin e-ticaret ekosisteminde büyük bir potansiyel taşıdığını gözler önüne serdi.Etkinlikte Gastronomi Turizmi derneği ve Gt Anadolu markalarını yönetim kurulu Başkanı Gürkan Boztepe temsil etti. Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ve GTD Anadolu da etkinliğe katılım göstererek sektöre olan ilgilerini ve katkılarını vurguladılar.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi’nin açılışında konuştu. Bakan Bolat, ‘TUSAŞ’a düzenlenen menfur terör saldırını lanetliyorum. Saldırının zamanlaması da manidar olmuştur. Savunma sanayiimizi hedef almıştır. Yolumuzu kesmek isteyenlere inat ilerleyeceğiz’ dedi.

“TUSAŞ tesislerine düzenlenen menfur terör saldırısını bir kez daha lanetliyorum” diyen Bakan Bolat, “Saldırının zamanlaması da manidar olmuştur. Savunma sanayiimizi hedef almıştır” dedi. Savunma Sanayii’ndeki başarılarımızın Türk sanayisine de itibar ve saygınlık kazandırdığını söyleyen Bakan Bolat, “Türkiye, savunma sanayinde dünyada 11. sıraya yükseldi. 12 milyar dolar yıllık üretimimiz var. Geçen yıl 5,3 milyar dolar ihracatla kapatmıştık. Bu yıl inşallah en az 6,5 milyarlık dolarlık bir ihracat rakamı hedefliyoruz. Yolumuzu kesmek isteyenlere inat ilerleyeceğiz” dedi.

2023 YILINDA E-TİCARET HACMİ 13 KAT ARTIŞ GÖSTERDİ

2020 yılı başında ortaya çıkan kovid-19 salgınından dolayı e-ticarette çok hızlı bir büyüme kaydedildiğini vurgulayan Bakan Bolat, “E-ticaret hayatın vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. 2023 yılında internet üzerinden mal veya hizmet siparişi veren fertlerin oranı yüzde 49.5 oldu. Yani ülkemizde her 2 tüketiciden biri internet üzerinden alış-veriş yapmış bulunmakta. Dijitalleşme kamu hizmetleri, ticaret, eğitim, reklamcılık gibi birçok alanda çok hızlı bir şekilde kendini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
   23 Ocak KHK göreve iade edilen memurların listesi
 23 Ocak KHK göreve iade edilen memurların listesi