Türkiye'nin bugünkü ajandası (11 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

    ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   GAZİANTEP'İN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİ
          Yer: Şehit Kamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi

     »   5. ULUSLARARASI YUNUS EMRE GÜNLERİ
          Yer: Manisa Manolya Meydanı / Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı

     »   TRT ULUSLARARASI ÇOCUK MEDYASI KONFERANSI
          Yer: Conrad Otel

     »   GAPSHOES 30. ULUSLARARASI AYAKKABI, TERLİK VE YAN SANAYİ YAZ FUARI
          Yer: Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM)

    TARİHTE BUGÜN

    »   ÖNEMLİ GÜNLER - Dünya Tango Günü.

    »   OLAYLAR - 2004: İstanbul Modern Sanat Müzesi açıldı.

    »   DOĞUMLAR - 1746: Jacques Charles, Fransız mucit, bilimadamı. (ö. 1823)

     »   VEFATLAR - 1953: Sedat Simavi, Türk gazeteci (d. 1896) / 1987: Adile Naşit, Türk sinema sanatçısı (d. 1930)
 
    ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   DEDEMAN TURİZM GRUBU - Dedeman Bostancı Hotel & Convention ve Park Dedeman Bostancı otellerinin Genel Müdürü olan Nadir Kadakal, mevcut görevlerine ilave olarak Dedeman Turizm Grubu İş Geliştirmeden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak atandı.

          MEDYA DÜNYASI

     »   TRT 1 - Geçtiğimiz sezon TRT 1 ekranlarında Engin Altan Düzyatan'ın sunduğu yarışma programı 3’te 3 Tarih'in yeni sunucusu Pelin Çift oldu.
 
     İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   YC INOX - Tayvanlı çelik devi YC lnox, Dilovası'nda 80 milyon dolara fabrika kuracak.

     »   ÇİÇEKSEPETİ & ING BASKETBOL SÜPER LİGİ - Çiçeksepeti, Türkiye’de basketbolun en önemli ligi olan ING Basketbol Süper Ligi’nin resmi sponsorları arasına katıldı. 

     »   GÖZDE GİRİŞİM - SEBAT ÇAKMAK & CAN HOLDİNG - Ülker'i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding çatısı akındaki şirketlerden Gözde Girişim yüzde 100 sahibi olduğu Sebat Çakmak'ı 35 milyon lira bedelle Can Holding'e sattı.

     »   ASFAT & ASELSAN & HAVELSAN - Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT), Pakistan MİLGEM Projesi (PN MİLGEM) kapsamında, ASELSAN ve HAVELSAN ile savaş sistemleri tedariki ve entegrasyonuna yönelik sözleşme imzaladı.

    ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   TABANLIOĞLU MİMARLIK - 12. Dünya Mimarlık Festivali - WAF 2019 “Turizm Yatırımları Proje” kategorisinde Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı ‘Tersane İstanbul’ büyük ödüle layık görüldü.

     »   SOMPO SİGORTA - Sektörün kâr ederek büyüyen en hızlı şirketi unvanına sahip Sompo Sigorta, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre 2018 yılında en fazla kurumlar vergisi tahakkuk ettirilen ilk 100 şirket arasında yer aldı.

     »   ALLİANZ TÜRKİYE - Allianz Türkiye WWF-Türkiye’nin, ekolojik ayak izini azaltmak ve ofislerin daha çevreci prensipler ile yürütülmesi amacıyla hayata geçirdiği Yeşil Ofis Programı’nı başarıyla tamamlayarak, “Yeşil Ofis Diploması” almaya hak kazandı.

          MEDYA DÜNYASI

     »   SÖZCÜ GAZETESİ - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen yılın en iyileri yarışmasında ödüller belli oldu. Celal Demirbilek Röportaj Dalında Sözcü Gazetesi'nden Mesut Yıldırım ödüle layık görüldü.

    DİĞER

 ​    »   RIZA ESENDEMİR - Radyocu Rıza Esendemir, yeni yılda radyo programının yanı sıra televizyon programına başlayacağını açıkladı.

 ​    »   FOX NETWORKS GROUP - FOX Networks Group, Acun Ilıcalı'nın Yemekteyiz ve Zuhal Topal'la Sofrada programlarının format davasıyla ilgili iddiaları hakkında açıklama yaptı.

     »   DHA - Konya'nın Karatay ilçesinde 2 katlı kerpiç binanın çökmesi sonucu önünden yayın yapan Demirören Haber Ajansı Konya Muhabiri Hasan Dönmez saldırıya uğradı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  9.05'te hayat durdu
9.05'te hayat durdu