Mardin Derik'te terör saldırısı - Derik kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk kimdir

Mardin Derik'te öğle saatlerine doğru kaymakamlık binası yakınlarında, PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu yaralananlar arasında ilçe kaymakamı da var.

Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen saldırıda, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2'si polis 4 kişi yaralandı.

İlk belirlemelere göre terör örgütü PKK'nın 'canlı bomba' eylemi olan saldırı saat 12.10'da, Kaymakam Muhammet Safitürk'ün makam odası önünde meydana geldi. Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi.

Saldırıda, Derik Belediyesi'ne eylül ayında kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2 koruma polisi ve orada bulunan 2 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe'deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.

Güvenlik güçleri çevredeki tüm yolları kapatarak operasyon başlattı.

Sağlık Bakanlığı: Yaralı Kaymakam Diyarbakır’a naklediliyor

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Mardin'in Derik ilçesinde kaymakamlık binası yakınlarındaki roketaktarlı saldırıda yaralanan Derik Belediyesine kayyum olarak atanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi. Safitürk’ ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara'ya naklinin planlandığı belirtildi..

Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk kimdir?

 

Muhammet Fatih Safitürk, 1981 yılında Sakarya’nın Geyve İlçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretim eğitiminin ardından kazandığı Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler bölümünden 2004’te mezun oldu.

Safitürk, 2005 yılında Ulaştırma Bakanlığı, Savunma sekreterliğinde memur olarak göreve başladı. 2006-2008 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğünde Uzm. Yrd. Olarak görev yaptı.

2009’da Kastamonu’nun Küre ilçesi Kaymakam vekili olarak görev başlayan Safitürk, 2010 yılında İngiltere’deki University of Exeter’da yüksek lisans yaptı.

 

2011-2013 yılları arasında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 yılları arasında da Bingöl Kiğı Kaymakamı olarak görev yaptı.

Daha sonraları Derik Kaymakamı olarak görece başlayan Muhammet Fatih Safitürk, son olarak da Derik Belediyesine kayyum olarak atandı.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Şale apartmanı kapıcısız, Maşuk babasız kaldı. (Ercan Yazgan kimdir?)
Şale apartmanı kapıcısız, Maşuk babasız kaldı. (Ercan Yazgan kimdir?)