Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

Karın bölgesinde biriken yağlar genel olarak herkesin şikayet ettiği konuların başında gelir. Hemen herkes bu yağlardan kurtulmak için farklı yöntemler dener. Karın bölgesindeki yağların azalmasında etkili olan besinlerin tercihi de bu çareler arasında. Daha fit ve güzel görünmek için karın bölgesinde biriken yağlardan kurtulmak ve düz bir göbeğe sahip olmak isteyenler için uzmanların önerdiği bazı besinler var. Beslenme ve Diyet Uzmanı Neşe Ceylan, o besinleri şöyle sıralıyor:

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

1- Yoğurt: Yoğurt çok iyi bir protein kaynağıdır ve et gibi diğer protein kaynaklarına oranla kalorisi oldukça düşüktür. 100 gram tam yağlı yoğurt (kaymağı hariç) yaklaşık 65 kalori ve günlük protein ihtiyacının %10’una denk gelen 5.2 gram protein içerir.Diyet yaparken karbonhidrat yerine daha fazla protein tüketmek proteinin daha yavaş sindirilen bir besin öğesi olmasından dolayı tokluk hissini uzatır. Yani 1 kase yoğurt yediğiniz öğünden sonra diğer öğüne kadar açlık, en azından mide kazıntısı hissetmezsiniz.

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

2 - Kefir: son yıllarda tüm dünyada ünlü olan ve popülaritesi zirve yaparak etkili olduğu kanıtlanmış olup ve içeriğinde bulunan mayalar sayesinde yenilen besinlerin hızlı bir biçimde sindirilip kana geçmesini sağlar. Vücut ihtiyacı olan enerjiyi elde etmek için bu kana geçen besinleri kullanır. Bu yüzden yenilen besinler vücuda depo edilmeden direk kullanılır. Bu da kilo alımına engel olur. Kaliteli ve zengin proteinler bakımından son derece kolayca zayıflamayı sağlar. Diyet esnasında kefiri tüketmek diyetin sağlıklı geçmesine yardımcı olur. Kefirdeki kalori miktarının düşük olması ve daha önemlisi tok tutmasıdır. Kefir diyeti ile haftada 1 kilo verilmektedir. Ayda en az 5-6 kilo verilecektir.

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

3- Kinoa: Zengin içeriği ile gündeme gelen kino konusunda en çok sorulan sorulardan biri de kinoa ile zayıflama mümkün müdür? Kinoa ile zayıflamak isteyenler için kinoanın katkıları şu şekilde sıralanabilir. Kinoa yüksek miktarda protein içerir. Tokluk hissi verir ve kolesterolü yükseltmez. Zengin kalsiyum içeriği ile metabolizmayı hızlandırır. Vücutta ödem oluşmasını engeller. Spor ve diyet yapanlara vücuda enerji vererek katkı sağlar. Yine diyet ve spor yapanlarda kas ve kemik sağlığını korur. Diyet yapanlarda kilo aldırmadan vücudun birçok besin ihtiyacını karşılar.

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

4- Yeşil çay: Yeşil çay iştahı bastırır, yağları yakar ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm mineralleri karşılar. Ayrıca yeşil çay mükemmel bir antioksidan özelliğe sahiptir. Yeşil çaya bu özelliği veren polifenol adlı bitkisel bileşenler aynı zamanda yağ yakımını da hızlandırır. Bu konuda bir çok bilimsel araştırma mevcuttur.

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

5- Yaban mersini: Yabanmersini bitkisi kilo verme programınızda mükemmel bir katkı sağlayıcıdır ve doğada büyük miktarda bulunur. Yabanmersini dağlarda daha çok yetişmekle birlikte arzu ederseniz kendiniz de yetiştirebilirsiniz. Bu bitkiyi bütün manavlarda bulabilirsiniz. Mayıs ayından kasım ayına kadar bol miktarda yetiştiği için maliyetleri de oldukça düşüktür. Bu aylar dışında ise dondurulmuş şekilde temin edebilirsiniz.

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

6- Yulaf: Yulaf vücut için gerekli olan vitamin ve minerallerin iyi bir kaynağıdır. Aynı zamanda antioksidan düzeyi yüksektir, protein, demir ve sağlık için yararlı diğer besinler içerir. Daha spesifik olarak da kolesterol düzeyleri düşürmeye yardımcıdır ve bazı kanser yapıcı hücrelerin çoğalmasını da önleyebilir.

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

7- Chia tohumu: Chia tohumu zayıflama yorumlarına bakıldığında, zayıflamak konusunda gerçekten etkili olduğu söylenebilir. Aralarında ünlü isimlerinde olduğu birçok uzmana göre chia tohumu ile zayıflamak mümkündür. Bu noktada devreye zayıflamak için chia tohumu nasıl tüketilir sorusu giriyor. Doğru tüketildiğinde chia tohumu zayıflama konusunda en başarılı desteklerdendir.

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

8- Yağlı tohumlar: Yağlı tohumların vücudumuza enerji vermelerinin haricinde yiyecek hazırlamada lezzet verici ve çerez olarak da kullanılabilirler. Enerji ve protein değeri çok yüksek olan bu besinlere özellikle çocukların ve yorucu işlerde görev yapanların diyetinde yer vermesi çok uygun olmaktadır. Bu tip meslek gruplarına özellikle yağlı tohumlardan tüketmelerini Bilgi Doktorunuz olarak öneriliyor.

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

9- Kompleks karbonhidratlar: Basit karbonhidratlar; beyaz şeker ve bal gibi yiyeceklerden bulunur. Kompleks yani zor sindirilen karbonhidratlar ise ekmek, pirinç, bulgur, makarna, erişte gibi yiyeceklerdir. Meyveler ve kuru meyveler de karbonhidrat içerir. Sağlıklı beslenmenin en temel şartlarından biri basit karbonhidrat ve şeker tüketimini azaltıp, yerine kompleks karbonhidratlara yer vermektir.

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

10- Zeytinyağı: Zeytinyağı ve zeytin yiyerek zayıflama ve kilo verme pek bilinmeyen bir zayıflama yöntemidir. Akdeniz diyetlerinde sofrada muhakkak yerini bulan bir bitkisel diyet yiyeceği olan zeytin, sağlık ve zayıflama alanında kendisini ispatlamış çok değerli bir bitkidir. Son 50 yılda bilimsel alanda yapılan ilerlemeler neticesinde, kilo verme ve zayıflamak için de dahil olmak üzere zeytinyağının ve zeytinin ne gibi faydaları olduğu tek tek açığa çıkartılmıştır.

Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda A24

“CHİA TOHUMU TOK TUTUYOR” Yüksek miktarda beta-glukan lifi ve iyi bir bitkisel protein içeriği sayesinde kahvaltıda tüketilecek yulafın, aynı zamanda uzun süre tok ve zinde kalmaya yardımcı olduğunu belirten Ceylan,”Kuru meyveler ile tatlandırıp süt ile tüketebilirsiniz. Pek çok kişinin ismini duymadığı chia tohumu ise, sütten daha fazla kalsiyum, somondan daha fazla omega 3, yeşil çaydan daha fazla antioksidan içeren nane ailesinden bir bitkinin tohumu. Tok tutma özelliğine de sahip. Günlük beslenmenin bir parçası haline getirerek günde bir iki yemek kaşığı kullanabilirsiniz” diyor.