Kılıçdaroroğlu'ndan Erdoğan'a döviz tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dolar ve euro'daki olağanüstü artış nedeniyle Erdoğan'ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, "Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, dolar ve euro'daki artış üzerinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı isim vermeden eleştirdi.

Türkiye'de yönetim boşluğu olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "TL'yi dolar karşısında pula çevirenler yerli ve milli ise kime gayri milli diyeceğiz" ifadesini kullandı.

Twitter'dan artan döviz kuru ve düşen TL'yi değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor" dedi.

Dün, ABD ile yaşanan gerilim ve İran ambargosu nedeniyle 5.19'a kadar yükselen dolar/TL'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) önlem olarak zorunlu karşılıklara ilişkin değişiklik yapması tansiyonu düşürmedi. Gece yarısı uluslararası piyasalarda 5.4223'e çıkan kur, daha sonra 5.25 seviyesine çekildi.

Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu TL'nin değer kaybetmesini Twitter'dan değerlendirdi. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: 

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Hamdi Alkan kızı Zeynep Alkan'ın olay dansı hakkında konuştu...
Hamdi Alkan kızı Zeynep Alkan'ın olay dansı hakkında konuştu...