MÜSİAD'ın yeni başkanı Abdurrahman Kaan kimdir aslen nereli kaç yaşında?
Bugün yapılan olağan genel kurul sonucu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) yeni başkanı seçildi. MÜSİAD'ın başkanlık koltuğunda artık Abdurrahman Kaan oturacak.
- YAŞAM / 03.06.2017 Saat: 23:44
Seçimli genel kurullara hep tek adayla giden MÜSİAD'da, yeni başkan Abdurrahman Kaan seçildi.
"Kendi içinde bütün, bölgesinde ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye" hayaliyle yola çıkan bir grup iş adamı tarafından 9 Mayıs 1990'da kurulan MÜSİAD'ın 24. Olağan Genel Kurulu, dün Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.
Bugün 11 bini aşan üyeye ulaşan, 60 bine yakın işletmeyi temsil eden ve 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan derneğin, yurt içinde 86 irtibat noktası bulunuyor. MÜSİAD, yurt dışında ise 68 ülkede toplamda 181 noktada hizmet veriyor. MÜSİAD, geride bıraktığı 27 yılda ülkenin içinden geçtiği ekonomik ve politik süreçlere tanıklık etti.
İşte Abdurrahman Kaan hakkında merak edilenler...
ABDURRAHMAN KAAN KİMDİR?
Seçimli genel kurullara hep tek adayla giden MÜSİAD'da, yeni başkan şu anda Genel Başkan Yardımcısı olan Abdurrahman Kaan seçildi. Genel başkanlığı devralan Kaanlar Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Kaan'ın ailesi, kurulduğu günden bu yana MÜSİAD'da yer alıyor. 2002 yılında derneğe katılan Abdurrahman Kaan, 2006-2009 döneminde MÜSİAD'da Gıda Tarım Sektör Kurul Başkanlığı yaptı. 2009'dan sonra MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sektör Kurullarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Bütçe ve Mali İşler Başkanlığı yapan Kaan, 4 yıl süreyle de Teşkilatlanmadan Sorumlu olarak çalıştı.
Siyasi ve sosyal hayatın yanında ekonomiye de büyük darbe vuran 28 Şubat döneminde MÜSİAD da hedef alındı. O dönemde hakkında kapatma davaları açılan derneğin 1997'de 2 bin 825 olan üye sayısı 2002 başında bin 800'e geriledi. MÜSİAD'da 1990-1999 dönemindeki Kurucu Genel Başkanlığı sırasında 28 Şubat'ın baskılarını doğrudan yaşayan Erol Yarar, o dönemde aslında Anadolu'da faaliyet yürüten şirketlerin güçlenmesine ve sermaye tabanının genişlemesine karşı çıkıldığını belirterek, postmodern darbeyi yönetenlerin ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğini söylemişti.
MÜSİAD'ın ikinci Genel Başkanı Ali Bayramoğlu'nun 1999-2004 dönemindeki görevi sırasında ise 2001 ekonomik krizi yaşandı. Dernek, Türkiye'nin büyük kayıp yaşadığı bu krizden çıkabilmek için dönemin hükümetinin uyguladığı politikalara ilişkin yapıcı eleştiri ve çözüm önerileri ortaya koydu. Bayramoğlu, 10 Mayıs 2001'de MÜSİAD'ın kriz reçetesini açıkladığı toplantıda, Dünya Bankası'nda görevliyken dönemin Başbakanı Ecevit tarafından Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı'na getirilen Kemal Derviş'in uyguladığı programın statükocuların haricindeki kesimleri rahatlatmasının mümkün olmadığını belirtmişti.
MÜSİAD'da 17 Nisan 2004'teki 13. Olağan Genel Kurul'da başkanlığı devralan ve 2008'e kadar bu görevi sürdüren Ömer Bolat'ın verdiği mesajlarda da, kalkınmanın dinamosu olan yatırım, üretim, büyüme ve ihracatta özel sektörün öncülüğünde toplumsal kalkınma seferberliği başlatılması gerektiği öne çıkmıştı. Ömer Bolat, milli piyasalardaki statükocu çevrelerin yüksek reel faiz kazancı ile sürdürülebilir borçlanma politikasını devam ettirme çabalarına karşı rekabetçi bir üretim ekonomisinin tesis edilmesi gerektiğini belirtmişti.