Yumurta buzdolabında bozulur mu? - Yumurta nerede saklanmalı?

Kahvaltı menülerinin olmazsa olmazı yumurtanın yeri Türk mutfağında farklıdır. Peki hemen hemen her gün tükettiğimiz yumurtaları nasıl muhafaza etmeliyiz? Yumurta buz dolabında saklanmalı mı?

Protein kaynağı yumurtanın faydaları saymakla bitmiyor. Peki bu protein deposunun evlerde doğru muhafaze edilmediği zaman sağlığınızı tehdit ettiğini biliyor muydunuz?

Yumurtaları sağlığınızı tehdit etmemek adına buzdolabının kapağındaki bölmelerde saklamayın.

Yumurta özellikle protein açısından zengin olan ve güne başlarken kahvaltıda tüketmemiz gereken başlıca besinlerden. Hal böyle olunca hemen her eve de yumurta illa ki giriyor. Haşlamasını, kızartmasını bir şekilde sevemesek de, mutfağa misler gibi yayılan poğaçaların, keklerin yapımında önemli bir rol alıyor.

Konuyu fazla dağıtmadan toparlayayım. Yazmak istediğim yumurtanın ne kadar faydalı olduğu ya da nerelerde kullanıldığı değil. Yumurtaları neden buzdolabının kapak kısmına koymamız gerektiği.

Yumurtalar buzdolabı kapağında saklanmaz
Bugüne kadar hepimiz yumurtaları buzdolabının kapağında sakladık öyle değil mi? İşte bu alışkanlık değişecek.

Aslında özel bölmeler olduğundan yumurtaları kapakta muhafaza ediyoruz. Ancak kullanmamız gereken en son yer orası. Çünkü buzdolabının kapağını her açıp kapadığımızda gerçekleşen ısı değişiminden en çok bu kısım etkileniyor ve bu ani değişimlere çok sık maruz kalan yumurtaların yapısı bozulabiliyor. Bu da demek oluyor ki, yumurtaların raf ömrü kısalıyor ve biz farkında olmadan onları kullanmaya devam ediyoruz. 

YUMURTA NEREDE SAKLANMALI?

Her ne kadar kendileri için ayrılan bölmelerde kırılma olasılıkları daha az olsa da, yumurtaları buzdolabının kapak kısmına koymamalıyız. Onun yerine dolabın orta bölmesinde saklamak çok daha sağlıklı olacaktır.

Yumurtalar genellikle karton kutularda satılıyor; o zaman kutusunda saklayabilirsiniz. Böylece yumurtada bulunan "salmonella” bakterisinin buzdolabındaki diğer gıdalara bulaşmasını da engellemiş olacaksınız. Ayrıca kutu üzerindeki son kullanma tarihini de takip edebilirsiniz.

Bunun yanında buzdolabının kapağında ani ısı değişimlerinden etkilenmeyecek ve kısa sürede tükettiğiniz gıdaları saklayın. (kadınvekadın)

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Teknoloji dünyasında vizyon eksikliğinden kaynaklanan en büyük hatalar!
Teknoloji dünyasında vizyon eksikliğinden kaynaklanan en büyük hatalar!