YSK, AK Parti'nin olağaüstü itirazını görüşüyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul'daki seçimlerin iptal edilmesi ve yenilenmesi yönünde yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu gündeme aldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptığı olağanüstü itirazını gündemine aldı.

Toplantıda önce AKP ve MHP'nin taleplerine ilişkin itiraz dilekçeleri okunacak. Ardından parti temsilcilerine, partilerinin iddialarına ilişkin söz hakkı verilecek. AKP YSK Temsilcisi Recep Özel’in bu kapsamda 100 sayfa dolayında ve görsel materyallerin kullanıldığı bir sunum yapacağı öğrenildi.

Siyasi parti temsilcilerinin beyanlarının alınmasının ardından kurul üyeleri tek tek görüşlerini ifade edecek. Ve partiler tarafından öne sürülen iddiaların “somut verilere dayanıp dayanmadığı ya da sonuca etkili olup olmadığı” tartışılacak. Tüm bu süreçlerin tamamlanmasının ardından YSK, İstanbul’da seçimin kaderini belirleyecek kararını verecek. Karar sürecinin beyan ve sunumların uzunluğuna göre, karar sürecinin uzayabileceği de ifade ediliyor.

YSK’nın AKP ve MHP’nin itirazı kabul etmesi halinde bu İstanbul’da seçimlerin yenileneceği anlamına gelecek. Ve YSK aksine bir karar almazsa, İstanbul’da seçmen 2 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek. Ret kararı verilmesi halinde ise Ekrem İmamoğlu’nun İBB Belediye Başkanlığı’na ilişkin tüm itiraz süreci sona ermiş olacak.

Öte yandan, CHP’nin AK Parti’nin başvurusunu süresinde yapılmadığına dair bir dilekçeyi de Kurul’a sunduğu öğrenildi. AK Parti, İstanbul’da nihai seçim sonucuna dair belge olan İl Birleştirme Tutanağı tanzim edilmeden önce başvurusunu gerçekleştirmişti. Yasada, “il birleştirme tutanağı tanzim edildikten 7 gün sonra partilerin olağanüstü itiraz yoluna başvurabileceği” hüküm altına alınıyordu. YSK’nın ilk olarak CHP’nin bu itirazını karara bağlayabileceği de kaydediliyor. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Münir Özkul'u unutulmaz filmleri (Yeşilçam ustası hayatını kaybetti)
Münir Özkul'u unutulmaz filmleri (Yeşilçam ustası hayatını kaybetti)