YÖK üniversiteler açılacak mı?

YÖK öğrencilere yazı gönderdi: Okullar açılacak mı?

Önceki gün gelen okul tatili açıklamasının ardından üniversiteli öğrenciler, üniversitelerin de yeni eğitim öğretim yılına kadar açık olup olmayacağını araştırmaya başladı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün kabine toplantısı sonrası bir açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında MEB'e bağlı okullar için dönemi kapattıklarını , eğitimlerin uzaktan devam edeceğini söyledi. Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılının Eylül ayında açılacağını , Eylül ayına kadar okullarda ders işlenmeyeceğini söyledi. 

ÜNİVERSİTELERDE DURUM NE?

Bu açıklama sonrası en çok merak edilen konu üniversiteler oldu. Gençler , üniversitelerde yaz okulu olup olmayacağını araştırmaya başladı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili YÖK'ü işaret etti. Erdoğan "Üniversitelerle ilgili kararı YÖK açıklamıştı" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın bu açıklaması ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. Üniversitelerin 15 Haziran 'dan sonra kendi akademik takvimlerine göre açılması bekleniyor. 

Daha önce yapılan açıklamada , üniversitelerin 15 Haziran tarihinden sonra açılabileceğine yer verildi. Üniversitelerin akademik takvimlerine göre yazın öğrencileri derse alabileceği bildirilmişti. 

Üniversitelerin açılması ile ilgili duyuru , üniversitelerin internet adreslerinde ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak. 

SINAVLAR

YÖK, sınavlarla ilgili, ""Yükseköğretim Kurulu olarak bütün bu süreçlerde vurgu yaptığımız dikkate alınması gereken iki hususun, sınavların “şeffaf ve denetlenebilir" olması ile öğrencilerin bedeni ve ruhi sağlıklarını dikkate alan, yani “öğrenci merkezli" olması gerektiğidir. Konunun hassasiyetine binaen, 11.05.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanlığının ilgi yazısındaki konuya ilişkin talebi ve salgın süreci değerlendirilmiş olup; dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavların yüz yüze gerçekleştirilmemesine, bu sınavların üniversite yetkili kurullarınca tercih edilecek “dijital imkânlar" veya “ödev, proje gibi alternatif yöntemlerin uygulanarak" dedi. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  CES 2018'in dikkat çeken 10 teknoloji harikası
CES 2018'in dikkat çeken 10 teknoloji harikası