Ahmed KAYMAK

GEL DE YAZMA

09.09.2019 11:25
Epeydir yazılarımın aralıkları uzadığından şikayetle siz değerli Okurlarımdan gelen istek doğrultusunda kaleme almak zorunda kaldığım bu yazı, umarım başımızı ağrıtmaz.

Evet, gündem çok hızlı değişiyor gelişiyor. Günümüzde köşe yazarlığı internet hızına yetişemiyor. Çoğu olayın sonucunu bizler birkaç gün önceden yazıyor bazen yazdıklarımız sonuçla örtüşmeyince çok absürt durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bazen de olur olmaz sorularla ve sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Durduk yere başımızı ağrıtabiliyoruz. Umarım hassasiyetiniz konusunda biraz merakınızı giderebilmişimdir.

Şimdi yazımıza başlayabiliriz. Ülkemizde enflasyon düşüyor evet, evet yanlış anlamadınız, düşüyor. Bundan tam 3 ay önce bir kilo çay 20 TL iken aynı çay 28 - 29 TL'ye çıksa bile düşüyor. Elektrik, doğal gaz da yaz boyunca iki defa yüzde 15 zam görse de düşüyor. Yani dünyada tek bize ait olan ping pong topuyla enflasyon hesabı sürüyor. Dolar düşüyor, benzin petrol düşüyor biz de ise zam.

Her zaman diyorum hani şu enflasyonu ete, elektriğe, akaryakıta, dolara, doğal gaza bağlayın; aynı oranda maaşlara zam yapın. İnsaf yahu yüzde 3 ya da 4 zam verip dalga bari geçmeyin.

Bunları yazmaktan tek maksadım gerçekten çok fakir ve garip insanlarımız var. Bunları yapanlar tabii ki hesap verecekler ama yazmazsak da biz hesap vereceğiz. Hep diyorum ya ötede hesap çetin ister inanın ister inanmayın.

Asıl sorun da şu; bu sistemi değiştirecek fakirin fukaranın hakkını kollayabilecek bir muhalefet yok, vay halimize Allah sonumuzu hayretsin. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.