Recep Ali AKSOYLU

Eurolig'de Efes-Fenerbahçe finali neden olmasın

07.02.2020 10:30
NBA’den sonra dünya üzerinde en büyük basketbol organizasyonu olan Ancak Turkish Airlines EuroLeague’de haftalar ilerledikçe keyfimiz yerine gelmeye başladı.

Avrupa’nın en büyük hocası Obradoviç’le son yıllarda bu lige damga vuran, sürekli dörtlü finale kalan, bir önceki yıl şampiyon olan Fenerbahçe araştırma konusu olacak tarzda bu sezon yine favorisi olduğu lige kötünün de ötesi başlamıştı. Buna karşın geçen yıl sezonu 20 galibiyet 10 mağlubiyetle dördüncü sırada tamamlayıp finallere kalan, üstüne dörtlü finalde de şampiyon olan Anadolu Efes, yükselen grafiğini bu sezonda sürdürerek daha ilk haftadan ligi forse etmeye başladı.

Bu sezon 23.hafta sonunda Anadolu Efes 20 galibiyet 3 mağlubiyetle ilk sırada. Ardından gelen Barcelona ve Real Madrid’in 6, bu hafta Efes’e kendi evinde 82-80 yenilerek ikili averajını da kaybeden CSKA Moskova’nın ise 7 mağlubiyeti var. Efes, çok büyük olasılıkla sezonu ilk sırada tamamlayıp ligi 8.sırada tamamlayacak takımla dörtlü finale çıkma serisini oynayacak.

Sarı lacivertli taraftarlar sezona çok berbat başlayan, ancak bu kadro ve Obra gibi bir hoca varken takım toparlanır, ilk sekizden dörtlü finale kalır ümitlerini hep korudu. Nitekim 9.haftayı sadece 2 galibiyetle 17.sırada geçen Fenerbahçe giderek form tuttu ve haftalar ilerledikçe klasmanda yükselmeye başladı.

18. Haftada 7 galibiyetle 12. sıraya

21. haftada 9 galibiyetle 9.sıraya yükselerek finallere kalabileceği sinyallerini verdi, umutları boşa çıkarmadı.

İster istemez akla gelende Fenerbahçe sezonu 8.sırada tamamlarsa finallerde iki Türk takımının karşılaşacağı ve Final Four’a bu sezon sadece tek takımla katılabilecek konuma düşebileceğimiz oldu. Ancak THY Euro Lig’in 23.haftasında dün gece Fenerbahçe deplasmanda Rus ekibi Zenit St. Petersburg’a galip gelerek Armani Milan ve Valencia Basket’in de üzerine çıkarak 7.sıraya yükseldi. 3 takımın da 11’er galibiyeti var ve muhtemelen biri finallere kalamayacak.

Elbette gönlümüzden geçen Fenerbahçe’nin 13 galibiyetli Panathinaikos’u da geçip sezonu 6.sırada tamamlayıp finallerde Maccabi ile eşleşmesi ve oradan dörtlü finale yükselmesi. Sarı lacivertli takım, geçen yılın ligin en değerli oyuncularından olan Jan Vesely’in çok uzun süren bir sakatlık döneminden sonra takımda yerini almaya başlaması ve takımın giderek yükselen form grafiği ile bunu başarabilecek güçte. Bunu başardığında da inşallah Final Four’un finalinde Anadolu Efes’le Fenerbahçe’yi izleyebileceğiz.

24. hafta müsabakalarında Fenerbahçe yarın sezonu 5.sırada tamamlayabilecek gibi gözüken Maccabi’yi, Anadolu Efes’te bugün Zalgiris’i konuk edecek. İki takımımıza da bu haftaki ikinci maçlarını da kazanmalarını dileyerek Anadolu Efes’i sırtlayan (aslında Ergin Hoca dahil tüm takım harika bir sezon geçiriyor) ABD’li oyun kurucu Shane Larken içinde ki cümle yazmak istiyorum.

Türk Milli Takımında oynamayı da kabul eden Larkin, Ocak ayında üst üste 4 kez haftanın MVP’si seçilerek rekor kırdı. Maç başına 33 verimlilik puanı yakalayan Larkin’i Milli Takım forması ile de izlemek büyük keyif verecek ve eminim takıma da büyük katkı sağlayacak.

Spor sadece futbol değildir.

Recep Ali Aksoylu / 6.2.2020

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.