Yaşar Topluluğu, Girişimcilik ve İnovasyon Çalışmalarına Yaşar İDEA ile Hız Veriyor

Yaşar İDEA Kurum İçi Girişimcilik Programı'nın tanıtım toplantısı, Yaşar Topluluğu üst yönetiminin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye'de sanayileşmenin öncülerinden olan Yaşar Topluluğu, inovasyon ve girişimcilik alanındaki tüm çalışmalarını ‘Yaşar İDEA' platformu altında topladı. Platform altında hayata geçirilen ilk program Yaşar İDEA Kurum İçi Girişimcilik Programı oldu. Topluluğun inovasyon, büyüme ve rekabet gücünü artırmak amacıyla kurum çalışanlarının yeni fikir ve iş modelleri geliştirmesini destekleyecek olan Yaşar İDEA Kurum İçi Girişimcilik Programı'nın tanıtım toplantısı, Yaşar Topluluğu üst yönetiminin katılımıyla gerçekleşti.

Topluluk, Yaşar İDEA ile her bir çalışanın yenilik ve süreklilik peşinde koştuğu, strateji ve değer ürettiği, iş birlikleri geliştirdiği bir yapıya evrilmeyi ve bu sayede geleceğe daha iyi hazırlanmayı hedefliyor. Başvuru süreci 7 Mayıs itibarıyla başlayan Program, sunduğu eğitim, mentorluk, iş birliği ve gelişim imkanlarıyla Topluluk çalışanlarının kariyerlerinde yeni bir kapı aralayacak.

Feyhan Yaşar: “Yaşar İDEA ile çalışanlarımızın girişimciliği deneyimlemelerini sağlayacağız.”
Yaşar İDEA Kurum İçi Girişimcilik Programı'nın tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar, daima ilklerle anılan, Türkiye'ye sektörlerinin ilki olan birçok şirket kazandıran Yaşar Topluluğu'nun köklerinde var olan girişimcilik ve inovasyon anlayışının Yaşar İDEA ile kurumun her çalışanına ve sürecine yayılacağını vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: “Her şirketimizin kuruluş felsefesinde, girişimci bir fikir, inovasyona dayalı bir değer ve ülkeyi ve toplumu geliştirmeye dayalı bir tutku var. ‘Yaşar İDEA' ile, girişimcilik ve inovasyon alanlarında sahip olduğumuz güce güç katacak, Topluluğumuzun inovasyon yolculuğunda fark yaratacak yeni bir döneme adım atıyoruz.

Şimdi, hızlanma, yenilenme ve güçlenme zamanı. Bu hız, yenilik ve güç Yaşar Topluluğu şirketlerini geleceğe taşıyacak. Bu yeni yapı ile ilk adım olarak insan kaynağımıza yatırım yapıyor, Yaşar İDEA Kurum İçi Girişimcilik Programı'nı başlatıyoruz. Yaşar İDEA Kurum İçi Girişimcilik Programı ile değişimi kucaklamamızı sağlayacak; bir ışık, bir kıvılcım yakacak yaratıcı fikirleri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu programla çalışanlarımızın, yenilikçi fikirler ve iş modelleri geliştirmesini teşvik edecek ve Topluluk kaynaklarını kullanarak girişimciliği deneyimlemelerini sağlayacağız.

Kurucumuz, babamız Selçuk Yaşar'ın ‘girişimcilik toplumu' idealini hayata geçirecek, Yaşar Topluluğu'nun güçlü geleceğinde hep birlikte iz bırakacağız.”

Mehmet Aktaş: “Yeteneği motivasyon, donanım ve beceriyle destekleyeceğiz.”
Yaşar İDEA Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı, Yaşar Topluluğu'nun geleceğini şekillendirdiklerinin altını çizdiği konuşmasında Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş: “Türkiye'yi yepyeni sektörlerle buluşturmuş, sayısız ilkler kazandırmış bir Topluluk olarak organizasyonumuzda girişimcilik ve inovasyonu sürekli kılmayı hedeflediğimiz, Topluluğumuzu daha güçlendirecek ve geleceğe taşıyacak bu adımı hep birlikte atıyor olmak gurur verici.
2023 yılında Topluluğumuzun geleceği için üç önemli proje başlattık. Organizasyonumuzu geleceğe hazırlayan kültürel dönüşüm projemiz, süreçlerimizi geleceğe hazırlayan dijital dönüşüm projemiz ve akıl, tecrübe ve cesaretle geleceğe hazırlandığımız girişimcilik ve inovasyon projemizle yetenekte, teknolojide ve inovasyonda eş zamanlı bir dönüşümü hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Bu dönüşümün girişimcilik ve inovasyon ayağında Yaşar İDEA'nın bize rehberlik edececeğine inanıyoruz. Çalışanlarımızın ortak amacımıza yönelmesinin, kendilerini ve işlerini geliştirecek fikirler geliştirmelerinin ve onların hayallerini ve heyecanlarını destekleyen projelerin içinde olmalarının hem işimizin gelişmesi hem de çalışanlarımızın profesyonel ve kişisel anlamda güçlenmesi için çok önemli olduğuna inanıyorum. Yeteneği motivasyon, donanım ve beceriyle destekleyeceğiz. Bu yolda bizi güçlendirecek olan ise bilim, teknoloji ve akıl olacak.” dedi.

“Kurum İçi Girişimcilik – Neden ve Nasıl?” Paneli
Yaşar İDEA Tanıtım Toplantısı'nda, TÜSİAD Kurumlarda Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı ve Pınar Et Dijital Dönüşüm ve E-Ticaret Direktörü Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik ile Mentors Network Türkiye Kurucusu Mehmet Onarcan'ın konuşmacı olduğu, “Kurum İçi Girişimcilik – Neden ve Nasıl?” başlıklı bir panel de düzenlendi. Yaşar Holding Girişimcilik ve İnovasyon Grup Müdürü Seda Köknel'in moderasyonunda gerçekleşen panelde, inovasyonun stratejik önceliği ile organizasyonları dönüştürme, rekabet avantajı sağlama ve geleceği şekillendirme yönü vurgulandı. Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik konuşmasında, başarılı bir kurum içi girişimcilik programı için insan kaynakları politikalarının yapılandırılmasının, çalışma koşullarına esneklik kazandırılmasının, fikri haklar başta olmak üzere gerekli hukuki prosedürlerin tanımlanmasının ve kurum içi girişimcilere ödül ve teşvik mekanizmaları oluşturulmasının gerekliliğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçmiş en enteresan sorular ve cevapları...
Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçmiş en enteresan sorular ve cevapları...