Yağışlı hava ne zaman sona erecek

İstanbul'u Salı gününden itibaren etkili altına alan yağışlı hava dalgası etkisini sürdürürken, serin ve yağmurlu havanın ne zaman sona ereceği merak ediliyor. İstanbul 26 Ekim hava durumu raporu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hafta başından bu yana yaptığı uyarılar haklı çıktı ve İstanbul Salı gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Özellikle dün akşam saatlerinde İstanbul'da kuvvetli yağış etkili olurken, hava sıcaklığı 16-19 derecelere kadar düşmüştü. Peki yağışlı hava İstanbul'u ne zaman terk edecek?

İstanbul'da yağışlı havanın öğle saatlerine kadar etkili olması, öğle saatlerinden sonra bölgeyi terk etmesi bekleniyor. Serin ve yağışlı havaları etkisi ile Ekim ayı başlarından itibaren 23-25 derece civarında seyreden hava sıcaklıklarının da 16-19 derecelere kadar gerileyeceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz Bölgesi, Tekirdağ, Kütahya ve Kayseri çevreleri, Kırklareli'nin kıyı, Adana'nın kuzey kesimleri ile Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde, gece saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Ege'de pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzeydoğu kesimlerde 6-8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında, öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice (30-50 Km/sa) esecek. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  2018 Grammy Ödül Töreni'nde şıklık yarışı (Şeyma Subaşı kırmızı halıda)
2018 Grammy Ödül Töreni'nde şıklık yarışı (Şeyma Subaşı kırmızı halıda)