Video ve fotoğraf duayenleri, gerçek renkler için bir araya geldi

ABD’li görüntü teknolojileri devi ViewSonic video editörleri, fotoğrafçılar ve tasarımcılar için geliştirdiği profesyonel ekran çözümü ColorProTM ‘yu Dada Salon’da gerçekleşen bir etkinlikle tanıttı.

Video ve fotoğraf duayenlerinin renklerin önemini anlattığı etkinlikte, fotoğraf ve kurgu sanatının püf noktaları paylaşıldı. ColorPro, VP serisi monitörlerin gelişim sürecini anlatan ViewSonic Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa Ürün

Geliştirme Müdürü Burak Aydın, “Görsel sanatlarla uğraşanların temel sorunlarından birinin de ürettikleri içeriklerin neden kötü göründüğü, doğru renkleri yansıtmayan renklerle üretilen içerikler günün sonunda yanlış renklerle tüketicinin beğenisine sunuluyor. Bizim ColorPro, VP serisi monitörleriyle hedeflediğimiz mükemmel içerik için görsel sanatçıların tüm beklentilerini karşılamak. Biliyoruz ki renkler yaratıcılığı destekliyor ve görsel sanatların doğuş hikâyesi renklerle başlıyor. Görsel sanatlarda geniş renk uzayı artık yeterli değil, ‘hassasiyet ve kesinlik’ anahtar kelimeler. Renklerin binlerce farklı tonu var. Ben ‘C’ rengini görmek isterken, monitörümün doğru rengi gösterip, göstermediğini nasıl anlayabilirim? İşte burada VP serisi monitörler devreye giriyor. VP2785-4K monitörümüz Adobe RGB renk uzayını yüzde 100 ekrana taşıyabiliyor. Diğer tüm VP serisi monitörlerimiz de sRGB renk uzayını yüzde 100 hassasiyetle sanatçıların dikkatine sunuyor. Ayrıca iş akış süreçlerini mükemmeleştirmek için ColorPro, VP serisi monitörler dik ve yatay kullanımı sağlayan oto-pivot özelliğini taşıyor. 4 kenar çerçevesiz tasarıma sahip VP68 serisi monitörler tasarımcılara sınırsız alan imkanı sağlıyor” şeklinde konuştu.

‘33 yıldır renklerin hikayesini yansıtıyoruz’

Etkinlikte konuşan ViewSonic Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Hasan Koçyiğit, “ViewSonic firması 33 yıl önce profesyonellere, ulaşılabilir görüntü çözümleri üretmek için yola çıktı. İlk ürünümüz ColorPro, VP serisi monitörlerdi. Bugün amiral gemimiz diyebileceğimiz VP serisi monitörlerin Ar-Ge çalışmaları 5 yıl sürdü. ViewSonic Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ekibi olarak 18 ülkeyi, Türkiye’den yönetiyoruz. Buradaki başarımız, yurtdışını etkiliyor” ifadelerini kullandı.

‘Görüntüleme teknolojileri kameralardan daha önemli’

Etkinliğin birinci oturumunda fotoğraf sanatçıları Mustafa Seven ve Fethi Karaduman, fotoğrafta renklerin önemini konuştu. Fotoğrafçı Ömer Serkan Bakır’ın moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda söz alan Mustafa Seven, “25 yıldır fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. 25 yılda her şey değişti. Günümüzde kameraların önemi geri planda kalırken görüntüleme teknolojileri daha fazla ön plana çıkıyor. Artık cep telefonlarımızdan, kompakt fotoğraf makinelerinden ve daha birçok platformdan fotoğraf çekebiliyoruz. Önemli olan onları nasıl gördüğümüz. Burada ViewSonic ürünleri gerçek rengi ekrana taşımamızda bizlere çok yardımcı oluyor” dedi. Portre fotoğrafçısı Fethi Karaduman ise, “Görüntüleme teknolojileri ilerledikçe biz fotoğrafçıların eli kuvvetleniyor. Ben işlerimde ViewSonic’in VP3881 Curved monitörünü kullanıyorum. ViewSonic monitörlerinde kenar olmaması ekranı tam olarak kullanmamızı sağlıyor. Renklerle uğraşırken iş akışı engellenmiyor. Ayrıca Curved ekranda 21:9 formatta üretilen filmleri izlemek içerik üreticisi olsun, olmasın herkese önerebileceğim bir deneyim” şeklinde konuştu.

‘Ekranda gördüğümüzle sinemada izlenilen aynı’

Türkiye’de üretilen birçok filmin renk ayrımını yapan Levent Öztürk ile müzisyenleri görüntüleyen, performans fotoğrafçısı Erdal Kaş etkinliğin ikinci oturumunda bir araya geldi. Kurguda renklerin önemine değinen Öztürk, “Bazen 20 saniyelik bir reklam için 2-3 gün çalıştığımız oluyor. ViewSonic ürünleri yüksek renk doğruluğuyla daha kolay çalışmamızı sağlıyor ve iş akışımızı hızlandırıyor. Ben üç monitörle aynı anda çalışıyorum. ViewSonic monitörleri renklerde referans almamızı sağlıyor. Film kurgusu tamamlandığında test izlemini mini bir sinema salonunda yaparız. Görüntü yönetmenleri artık test izlenimlerini ViewSonic ColorPro monitörlerle gerçekleştiriyor, çünkü biliyoruz ki ekranda gördüğümüz renklerle sinemada izlenilen renkler aynı” ifadelerini kullandı. Erdal Kaş ise, “Performans fotoğrafçılığı ve çekimleri daima hareketli ve renklidir. Beyaz dengesini yakalamak için iyi bir görüntüleme çözümüne ihtiyacımız oluyor. ViewSonic ürünleri en doğru rengi vererek referans alabileceğimiz çözümler sunuyor” dedi.

ViewSonic VP serisi monitörler sektörün tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere birden fazla türde ekran sunuyor. Ultra geniş 21:9 ve kavisli VP3881 ve VP3481 monitörleri sanat eserlerinin gözden geçirilmesi için çözüm üretirken VP2785-4K, basılı mecra, tekstil ve sinema içerikleri için derin renk tonları geliştiren tasarımcıların geniş renk yelpazesine ulaşmasını sağlıyor.

Ayrıca VP serisinde yer alan ekran yönetimi yazılım araçları, içerik üreticilerine monitörlerini kolayca yönetebilme imkânı veriyor. Yazılımlar içerisinde içerikçilerin hayatını kolaylaştıracak, Auto Pivot, Automate Firmware Update ve Smart Resolution gibi seçenekler kolayca kurulabiliyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ülkelere göre yatak odaları
Ülkelere göre yatak odaları