Tuşlu telefonlarda WhatsApp dönemi

Cep telefonu kullanıcılarının son dönemde tuşlu telefonlara dönüş yapmaya başlamasının ardından WhatsApp'ın tuşlu telefonlara da indirilebileceği öğrenildi.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma programı WhatsApp, artık her cebe girebilecek.

Dokunmatik olmayan telefonlarda Facebook'un çalışması için KaiOS ile anlaşma yapan şirket, şimdi de aynı platformun WhatsApp için de hazırlanmasını istiyor.

Şubat 2018 itibariyle Facebook, Qualcomm ve Twitter dahil olmak üzere birçok şirketle anlaşma yapan KaiOS Technologies, şimdi de WhatsApp ile anlaşmaya hazırlanıyor.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde Facebook, KaiOS Technologies ile yaptığı anlaşma sonucu şirketin Linux tabanlı işletim sistemi olan ve dokunmatik olmayan telefonlarda uygulamaların çalışmasını sağlayan KaiOS için sunulmuştu. Windows Phone 8 ve BlackBerry OS için desteğini durduran WhatsApp da, Jio marka telefonlar için (tuşlu tasarıma sahip bir telefon) çalışmalara başladı. Geliştirmeye dair detaylar, Windows Phone 2.18.38 sürümünde yayınlanan WhatsApp Beta programında görüldü. Ancak, yeni yayınlanacak KaiOS işletim sisteminde, uygulamanın hangi işlevleri sunacağı belli değil.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

TÜM YORUMLAR (1 adet)
Buse
01.10.2019 18:40
Mesajınız fıyatını ögrenebılırmıyım
 
  Game of Thrones karakterleri Baba filminin dünyasına gitse nasıl görünürdü?
Game of Thrones karakterleri Baba filminin dünyasına gitse nasıl görünürdü?