Türkiye'nin bugünkü ajandası (21 Ekim 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   TRT WORLD FORUM 2019
          Yer: İstanbul Kongre Merkezi

     »   IEFT YURTDIŞI EĞİTİM FUARI
          Yer: Sheraton Ankara Hotel

     »   ULUSLARARASI XXIII. TÜRKİYE İÇ DENETİM KONGRESİ
          Yer: Wyndham Grand İstanbul Levent

    TARİHTE BUGÜN
     

»   ÖNEMLİ GÜNLER - Dünya Gazeteciler Günü.

     »   OLAYLAR - 1997:  Anadolu Ajansı, uydu ile kesintisiz haber yayınını, Başbakan Mesut Yılmaz'ın da katıldığı toplantı ile başlattı.

    »   DOĞUMLAR - 1908: Niyazi Berkes, Türk toplumbilimci (ö. 1988)
   
     »   VEFATLAR - 1999:  Ahmet Taner Kışlalı, Türk akademisyen, gazeteci ve yazar (d. 1939)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   ETD - Enerji Ticareti Derneği’nde (ETD) 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul sonucunda Doğan Enerji CEO’su Burak Kuyan, yeni dönem için ETD Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi.

     »   GENERALİ SİGORTA - Türkiye'de 150 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen sigorta kuruluşlarından olan Generali Sigorta'da Teknik ve Reasüranstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Suat Oruç getirildi.

          MEDYA DÜNYASI
 
     »   KANAL D - Hafta içi her sabah Kanal D ekranlarına gelen "Hayat Sağlıklı Güzel" programını bugünden itibaren Nefise Karatay sunacak.

     »   RADYO D - Best Fm’den ayrılan Adem Metan artık haftaiçi her akşam 22.00 – 00.00 arası "Adem Metan Show" programıyla Radyo D’de  olacak.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   SİGORTA CİNİ & BEREKET SİGORTA - Türkiye'nin ilk perakende sigorta mağaza zinciri Sigorta Cini, müşterilerine sunduğu karşılaştırmalı hizmet anlayışını geliştirmek amacıyla Türkiye'nin önemli sigorta şirketlerinden Bereket Sigorta ile işbirliği yaptı.

ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   GROUPAMA SİGORTA - Groupama Sigorta, 14 Şubat Sevgililer Günü kampanyası #AşkİçinRiskAl ile Sardis Ödülleri'nde Entegre İletişim kategorisinde ödüle layık görüldü.

     »   EKER SÜT ÜRÜNLERİ - “Otizmli Bireyler Eker’le İş Gücünde” istihdam projesi, Sürdürülebilir İş Ödülleri – 2019’da Çeşitlilik ve Kapsayıcılık kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

     »   TÜRK TELEKOM - Türkiye'nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, 2018 Yılı Faaliyet Raporu ile Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi tarafından her yıl uluslararası platformda düzenlenen Vizyon Ödülleri yarışmasında 4 farklı kategoride toplam 24 ödül kazandı.

YENİ YAYIN / KANAL
     

»   SAHA HABER AJANSI - Demirören Haber Ajansı DHA'dan ayrılan Salih Zeki Sarıdanışmend ile İrfan Sapmaz, yeni SAHA Haber Ajansı'nı kurdu.

     »   GAZETE PENCERE - Türkiye’nin sadece PDF formatında çıkacak olan ilk gazetesi "Gazete Pencere" pazartesi (bugün) yayın hayatına başladı.Gazeteciler Yavuz Oğhan ve İzzet Doğan’ın koordinasyonunda hazırlanan “Gazete Pencere” her gün 12 sayfa çıkacak ve her sabah 7.00'da abonelerinin e-mail adreslerine ve/veya Whatsapp kutularına gönderilecek.
 
EVLİLİK / NİŞAN

»   KANAL D & NTV - Kanal D Haber muhabiri Yasemin Doğan ile NTV muhabiri Serkan Kaya, Ankara'da gerçekleşen nikahla dünya evine girdi.

DİĞER

     »   AHMET ŞEFİK MOLLAMEHMETOĞLU - Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Trabzon Sanatevi tarafından
düzenlenen "11'inci Uluslararası Sanat Günleri" kapsamında gazeteci yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu adına
anma etkinliği düzenlendi.

     »   RTÜK - Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “Kamu spotu ve zorunlu yayın ifadelerinin izleyicide olumsuz algı oluşmasına sebebiyet verdiği” gerekçesiyle yönetmelik değişikliği yaptı. Artık “Zorunlu yayın” yerine “Öncelikli yayın” ifadesi kullanılacak. Spotlar televizyonlarda yayımlanırken de “Zorunlu yayın” ve “Kamu spotu” ibaresine yer verilmeyecek. RTÜK’ün bu kararı, ilgili yönetmelikteki değişikliklerin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. 

     »   NETFLİX - Dijital yayın platformu Netflix'in en popüler olan (en çok izlenen ) 10 orijinal filmleri açıklandı. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ali Ağaoğlu kızına kına yaktı
Ali Ağaoğlu kızına kına yaktı