Türkiye'nin bugünkü ajandası (17 Haziran 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» 19. ULUSLARARASI TOPRAK KONGRESİ
Yer: Congresium Ankara - ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

» 94 RUHUYLA CİHANNÜMA VE KADİM DOSTLAR BULUŞMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla /Yer: Haliç Kongre Merkezi

» DÜNYA ÇÖLLEŞME İLE MÜCADELE GÜNÜ ULUSLARARASI MERASİMİ
Yer: Congresium Ankara - ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

TARİHTE BUGÜN

» ÖNEMLİ GÜNLER - : 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü

» OLAYLAR - 1926: Kadıköy Su Şirketi devletleştirildi.

» DOĞUMLAR - Doğumlar: 1930: Adile Naşit, Türk sinema oyuncusu

» VEFATLAR - Vefatlar: 2005 - Recep Bilginer, Türk gazeteci, yazar (d. 1922)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» NETCAD - GIS yazılımı Netcad, Ali Güven'in Mart ayı itibarıyla CEO koltuğuna oturduğunu duyurdu.

MEDYA DÜNYASI

» ONUR BÜYÜKTOPÇU - Uzun süredir Yemekteyiz programının sunuculuğunu üstlenen Onur Büyüktopçu, Önümüzdeki sezon Show TV'de olacağını sosyal medya üzerinden duyurdu.

» VURAL ÖZKAN - Show Radyo, Radyo Viva Prodüksiyon Müdürü ve RADYAP Yönetim Kurulu Üyesi Vural Özkan, “1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Cuma hariç 4 gece 20:00 / 22:00 arası Show Radyo ‘da “Vural Özkan Konuşuyor” isimli yeni programıyla yayında olacağını bildirdi.

» SEÇİL SÜSLÜ - Radyo ve Televizyon dünyasından sunucu Seçil Süslü, pazartesi gününden itibaren İstanbul’da 93.9 Frekansta yayın yapan Halk Müziği radyosu Medya Fm’de hafta içi her gün 13:00 ve 15:00 saatleri arasında yayın yapacak.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» ÖDEAL & HALKBANK - 'Cepte POS' uygulamasıyla, POS yatırımı yapamayan KOBİ'ler ve küçük işletmelere can suyu olan Ödeal, Halkbank ile önemli bir işbirliğine imza attı.

» BEKO - Beko yeni nesil mağazacılık atağına İstanbul, Tekirdağ ve Edirne'de açtığı 4 yeni bayi ile devam etti. Böylece Beko, Türkiye  genelinde 1.242 mağazaya ulaşmış oldu.

» FALKEN & PORSCHE - MACAN - Falken, geniş kapsamlı OEM iş birliklerini, Avrupa’nın lider otomobil üreticisi VW Group’un en prestijli markası Porsche’nin Macan modeliyle genişletti.

» MARSH & LOBBY İLETİŞİM VE ETKİNLİK DANIŞMANLIĞI - Sigorta brokerliği ve risk yönetimi alanında faaliyet gösteren Marsh, iletişim danışmanlığı ajansı olarak Lobby İletişim ve Etkinlik Danışmanlığı ile çalışmaya başladı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» AŞÇIOĞLU - Bu yıl 15'incisi düzenlenen Kent ve Yaşam Ödüllerinde Sektörü Geliştirme Ödülü Aşçıoğlu'na verildi.

MEDYA DÜNYASI

» HÜRRİYET KELEBEK - Quality Of Magazine Dergisi tarafından bu yıl 10’ uncusu düzenlenen Quality Ödül Töreni'nde En Quality Gazete Eki ödülüne Hürriyet Kelebek layık görüldü.

» KAFA DERGİSİ - Türkiye Foto Muhabirleri Derneğinin (TFMD) 34 yıldır aralıksız olarak düzenlediği "Spor Toto Yılın Basın Fotoğrafları 2019 Ödülleri" sahiplerine ulaştı. Yılın Portre Fotoğrafı ödülüne KAFA Dergisi'nden Dilan Bozyel layık görüldü.

» TGRT HABER & İHA - Ekonomize Dergisi ve İstanbul Sesi Gazetesi işbirliğinde düzenlenen 13’üncü geleneksel "Yılın Enleri" ödülleri sahiplerini buldu. Yılın başarılı erkek haber sunucusu ödülüne TGRT Haber Spikeri Mehmet Aydın layık görüldü. Yılın Başarılı Haber Ajansı Ödülü ise İhlas Haber Ajansı’na (İHA) verildi.

YENİ PROGRAM

» VURAL ÖZKAN KONUŞUYOR - Show Radyo, Radyo Viva Prodüksiyon Müdürü ve RADYAP Yönetim Kurulu Üyesi Vural Özkan, Twitter hesabından radyoseverlere yeni programının Show Radyo’da Temmuz ayında başlayacağını açıkladı. Özkan; “1 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Cuma hariç 4 gece 20:00 / 22:00 arası Show Radyo ‘da “Vural Özkan Konuşuyor” isimli yeni programımla yayındayım” dedi.

DİĞER

» FLASH TV - Bursa’da Flash TV binası olarak kullanılan ‘Tower Plaza’nın yıkımı mahkeme kararıyla durduruldu.

» SPORTS TV - Belarus’un başkenti Minsk’te 21-30 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 2.Avrupa Oyunları’nın ülkemizdeki resmi yayıncısı, spor kanalı Sportstv oldu.

» ESRA EROL - Cumhuriyet Kadınları Derneği, ATV’de yayınlanan Esra Erol’un programını RTÜK’e şikayet etti. Dernek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 5 Haziran tarihli programda 14 yaşındaki bir çocuğun yaşadığı mağduriyet dakikalarca gösterildiğine dikkat çekti.

» BEYAZ TV - Ankara'da aldıkları izleyici şikayetleri üzerine Beypazarı Şehir Mezarlığı'na çekim yapmaya giden Beyaz TV Haber Muhabiri Tuğçe Ünsal ile Kameraman Serkan Çinier, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yakınlığı ile bilinen bir grubun engeli ile karşılaşarak saldırıya uğradı.

» RTÜK - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ilgili mevzuat kapsamında televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerine ilişkin kamuoyundan doğan tepki, beğeni ve hassasiyetlerin iletilebilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulundan (BTK) kısa numara talebinde bulundu. Söz konusu talebin ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilmesi neticesinde BTK bünyesindeki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunca 178 kısa numarasının "Alo 178" hizmet adıyla RTÜK'e tahsis edilmesine karar verildi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ahmet Kaya'nın ailesi büyük tepki verdi!
Ahmet Kaya'nın ailesi büyük tepki verdi!