TÜRKİYE AĞAÇ İŞLERİ FEDERASYONU MARMARA BÖLGE TOPLANTISINI İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİRDİ

Bu yıl başlattıkları bölge toplantılarının 4.sünü İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nde gerçekleştiren TAİF, Marmara Bölgesinde bulunan 40 Esnaf Odası Başkanı ile bir araya geldi.

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu’nun ülke çapında ağaç işleri ve yapı sanatları sektöründe, bünyesine bağlı 147 bağlı meslek odası bulunuyor. Mobilya, Marangoz, Döşeme, Boyama, İnşaat vb. sektörlerinin Türkiye’deki tek temsilcisi olan Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu, bağlı odalarının başkan ve yöneticileri ile bölge toplantılarında bir araya gelerek sektörün sorun ve çözüm yollarını arıyor.

Bilgilendirme sunumlarının ele alındığı toplantıda Esnaf Odalarının yapabilecekleri projeler üstünde durularak Mikro İşletmeci esnafların en büyük ihtiyacı olan Küçük Sanayi Siteleri Projesinin üstünde duruldu. Yoğun ilgi gören toplantıda Odaların yapacakları projelerde KSS ler ile alakalı alabilecekleri destekler, kurulma aşamaları ve nelerden faydalanabilecekleri ve yararlarına olan konulara ağırlık verildi.

Taif’in odalardan gelen, Bağkur Prim gün sayısı, Oda başkanlarına Yeşil Pasaport, Kayıt dışı işletmeler, Kalifiye eleman sorunları, Pos cihazı ve Bankacılık sorunları, Staj döneminin SGK Başlangıcı sayılması, Kefalet Kredi sorunları, Nace kodları adaletsizliği, Odalarımızın güçlü yapılar haline getirilmesi gibi birçok talebi görüşülerek yeni gündem ve çözüm önerileri eklendi. Oda Başkanlarının soru cevap şeklinde dinlenerek çözüm önerilerinin arandığı ve ilgili mercilere aktarıldığı toplantıların esnaf yararına olduğu gözlemlendi.

Taif Genel Başkanı, Hüseyin Taklacı yaptığı değerlendirmede, bugün burada yıl içinde toplam 7 bölgede yapacağımız bölge toplantılarının 4. Üncüsünü gerçekleştirdik. Amacımız yıl içinde ahilik geleneğini yaşatmak adına bir araya gelmek olduğu gibi odalarımızdan gelen güncel talep ve sorunları dinleyerek bir rapor oluşturmak ve Kasım ayında Türkiye çapında yapacağımız Hizmet İçi Eğitim Semineri toplantımızda bu sorunları daha detaylı ele alabilmek, Bakan, Bakan Yardımcısı, Genel Müdür düzeyinde ilgili konularla alakalı misafirlerimizi Başkanlar kurulumuza davet ederek konuları muhatabının önünde konuşmak, oda başkanlarımızı kendileri ile buluşturmak ve sonuçları raporlamak istiyoruz. Dedi.

Oda başkanlarının faydalarına bilgiler alarak ayrıldığı toplantı plaket takdimi ve katılım sertifikası dağıtılarak sona erdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Mevlüt Mert Altıntaş'ın kız kardeşinden dikkat çeken paylaşımlar
Mevlüt Mert Altıntaş'ın kız kardeşinden dikkat çeken paylaşımlar