Türk iş dünyası yatırımda ABD'yi tercih etti

Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye’ye gelen ve Türkiye’den giden yatırımları inceleyerek bu konudaki gelişmelerin medyadaki yansımasını araştırdı. İşte ayrıntılar...

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yapılan araştırmaya göre, Ocak 2018 itibariyle, yabancıların yurt içine yönelik doğrudan yatırımı yaklaşık 10,8 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye’den giden doğrudan yatırımlar ise Ocak 2018 itibarıyla 2,8 milyar ABD doları miktarına ulaştı.

Yatırımların yüzde 35,2’si ABD’ye

Medya Takip Merkezi’nin TEPAV’dan elde ettiği verilere göre, yurt içinde yerleşiklerin yurt dışındaki doğrudan yatırımlarının yüzde 35,2’si ABD’ye yapıldı. ABD’yi sırayla Hollanda, Malta, İsviçre ve Almanya izledi.

Türkiye’ye yapılan doğrudan yatırımlara bakıldığında ise yüzde 16,6’lık oranla Hollanda’nın Türkiye’yi tercih ettiği görüldü. Yatırım amaçlı Türkiye’yi tercih eden diğer ülkeler ise, Katar, ABD, Azerbaycan ve İspanya oldu.

Yatırım yapan ülkelerin alt sektör tercihleri incelendiğinde, en çok madencilik ve taş ocaklığı alt sektörünün tercih edildiği görüldü.

MTM’nin medya raporuna göre Ocak ayından bu yana yatırım ile ilgili yazı basın, görsel basın ve internet medyasında toplamda 212 bin 840 haberin yer aldığı belirlendi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Cildi kışa hazırlamanın püf noktaları!
Cildi kışa hazırlamanın püf noktaları!