Türk Eximbank, ICIEC Sigortası ile ING'den 115 milyon Euro Kaynak Sağladı

Türk Eximbank'tan yapılan yazılı basın açıklaması:

Türk Eximbank, 26.04.2024 tarihinde, İslami kurallara uygun çok taraflı sigorta şirketi ve İslam Kalkınma Bankası’nın (IsDB) bir yan kuruluşu olan The Islamic Corporation for the Insurance of Investment and Export Credit (ICIEC) sigortası altında ING ile 115 milyon Euro tutarında, toplam 5 yıl vadeli bir fonlama anlaşması imzaladı.

ICIEC’in sigortası altında sağlanan kredi kapsamında Türk ihracatçılarının yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik destek sağlanacaktır.

Konuyla ilgili olarak Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, “Bankamız ile İslam Kalkınma Bankası grubu arasında devam eden iş birliğimiz, yıllar itibarıyla grup bünyesinde faaliyet gösteren kuruluşlar ile gerçekleştirdiğimiz işlemler ile gelişmeye devam etmektedir. Türkiye’nin tek resmi ihracat destek kuruluşu olarak misyonumuz doğrultusunda ING ve ICIEC ile gerçekleştirilen bu değerli anlaşma ile Türk ihracatçılarımızın finansman ihtiyacına ve ülkemizin ekonomisine destek olmaya devam etmekteyiz” şeklinde açıklamada bulunmuştur.

İş birliği ile ilgili değerlendirmede bulunan ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “ING olarak ihracatçılarımızın finansman ihtiyacına yönelik desteğimizi sürdürerek Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı önceliklendiriyoruz; bu kapsamda, Türk Eximbank ve ICIEC ile birlikte bu değerli iş birliğine imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Grubumuzun finansman alanındaki güçlü ağı, uluslararası uzmanlık ve deneyimi ile ihracatçılarımızın büyümesine katkı sağlamak ve Türkiye ihracatını desteklemek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye aktardı.

İş birliğine değinen ICIEC CEO'su Oussama Kaissi, yeni finansman anlaşmasıyla ilgili heyecanını dile getirdi, " Türk Eximbank ve ING ile olan ortaklığımız sayesinde Türk ihracatçılarına önemli destek sağlayan 115 milyon Euro tutarındaki bu finansman kaynağına olanak sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bu anlaşma, ICIEC'in üye ülkelerinin ihracat kapasitelerini artırarak ekonomik büyümeyi teşvik etme konusundaki taahhüdünü vurgulamaktadır. Türk Eximbank ve İslam Kalkınma Bankası Grubu ile süregelen iş birliğimiz, paydaşlarımızın değişen ihtiyaçlarını karşılamak ve Türkiye'nin ekonomik manzarasına olumlu katkıda bulunmak için İslami finans çözümlerinden yararlanma konusundaki kararlılığımızı yansıtmaktadır."

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  CES 2018'in dikkat çeken 10 teknoloji harikası
CES 2018'in dikkat çeken 10 teknoloji harikası