TULIPP – Türkiye Aydınlatma Üreticileri Kümesi

TULIPP, sürdürülebilir aydınlatma çözümlerinin dünya çapında geliştirilmesinde ülkemizin temsilcisidir.

TULIPP - Türkiye Aydınlatma Üreticileri Kümesi 22 sektör temsilcisinin bir araya gelmesi ile 2019 yılında oluşturulan bir kümedir.

Küme, T.C. Ticaret Bakanlığı’nın destekleri ile gerçekleşen “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi” (UR-GE) kapsamında oluşturulmuştur. Proje ve küme, İstanbul Sanayi Odası (ISO) koordinatörlüğünde ve Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği’nin (AGİD) katkıları ile gerçekleştirilmektedir.

(UR-GE) projeleri aynı iş kolunda faaliyet gösteren firmaların bir araya getirilerek ve 3 yıl boyunca birlikte hareket etmesini sağlayarak uluslararası pazarlarda rekabet güçlerinin artırılmasını ve sürdürülebilir ihracat hedeflerine ulaşmalarını hedeflenmektedir. Bu proje çağrısına yanıt vererek bir araya gelen firmalar üretim yetenekleri, deneyimli uzman kadroları ile aydınlatma teknolojisinin gelişimi ve uluslararası pazarlarda Türkiye olarak gücümüzün arttırılması için çalışmaktadırlar.

Kümelenme projeleri ile firmaların, iş birliği kuruluşları önderliğinde Ortak ihtiyaç analizi, Öğrenme (eğitim ve danışmanlık) ve Pazarlama (tanıtım, marka, ticaret heyeti, eşleştirme) gibi ihracata yönelik ortak eylem ve faaliyetlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

İç Aydınlatma, Dış Aydınlatma, Acil Aydınlatma gibi aydınlatmanın tüm alt sektörlerinin üreticilerinden bir araya gelen küme, aynı zamanda aydınlatma tasarım ve aydınlatma uygulama konusunda da yine ülkemizin güçlü alt yapısı ile çözümler de sunabilmektedir.

TULIPP – Türkiye Aydınlatma Üreticileri Kümesi, sürdürülebilir aydınlatma çözümlerinin dünya çapında geliştirilmesinde ülkemizin temsilcisidir. Gerçekleştirdiği faaliyetler ile tüm üyelerimize ağ oluşturma, yenilikçi ve teknolojik ürünleri geliştirme ve uluslararası projelerde çözümleri ile yer almak fırsatını sunmaktadır.

AGİD HAKKINDA

AGİD – Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği 1997 yılında 19 aydınlatma armatürü ve ekipmanları üreticisi firma tarafından sektörün kimlik bilincini meydana getirmek, sektör içindeki temsilciler arasında bireysel ve kolektif ilişkileri geliştirmek, ortak çabalar ve anlaşmalar vasıtasıyla kurumsal/akademik ilişkileri arttırmak, uluslararası standartlara uyum sürecini tamamlamak, Türk üreticilerin uluslararası piyasada temsil edilmelerini sağlamak ve tüketici haklarını korumak amaçlarını gerçekleştirmek üzere kuruldu. AGİD, sorunlara tek tek şirketler olarak yaklaşılmasının aksine, onları ortak bir sinerji ile çözmenin önemini savunmakta, kurallara uygun ve adil rekabetin aydınlatma sektöründe uygulanması için çaba sarf etmektedir. Böylece kolektif yardımlaşmanın ilerleyeceğine, üye şirketler arasındaki kişisel ilişkiler ve dostlukların pekişeceğine inanmaktadır.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Bakanlığın açıkladığı hileli ürünlerin listesi
Bakanlığın açıkladığı hileli ürünlerin listesi