Ticaret savaşlarını kazanan Samsung olacak

ABD ve Çin arasındaki ticaret geriliminin akıllı telefon satışlarını azaltacağı ve bu durumdan en karlı çıkan firmanın Samsung olacağı söyleniyor.

Görünüşe bakılırsa ABD ve Çin arasındaki ticari savaş, beklenildiği gibi Apple’ın değil, Güney Kore firması Samsung’un yararına işleyecek. TrendForce’un analisti Mia Huang, cep telefonu taleplerinin ABD ile Çin arasında sürmekte olan ticaret savaşı nedeniyle tahmin edilenden daha da azaldığını söyledi.

“Daha önce bu yılki akıllı telefon üretim hacminin 1,4 milyar adede (2018’dekinden yüzde 3,7 daha düşük) düşeceğini tahmin etmiştik, bir önceki kötü senaryo yüzde 5 negatif büyüme olacağını öngörmüştü ancak şimdi bu tahmin negatif yüzde 7’i görüyor’’ dedi.

Ticari gerilimden Samsung’un karlı çıkması beklenirken, yılın en çok kazanan altı akıllı telefon markası hala Samsung, Huawei, Apple, Oppo, Xiaomi ve Vivo olarak sıralanıyor. Bu durumda TrendForce, Samsung’un toplam üretim hacminin 300 milyon birim üstü olacağını tahmin ediyor.

Huang piyasadaki dalgalanmalar ve G20 müzakereleri sonrası muhtemel etkiler nedeniyle, Huawei’nin bu yılki toplam üretim hacminin 200 milyon ünitenin altına düşmesini beklediklerini söyledi.

Apple’ın Çin satışları düştü

Huawei’nin ana pazarı Avrupa ve Güney Amerika’dan oluşuyordu ancak Huang, rakip firma Samsung’un da bu bölgesel pazarlarda uzun bir geçmişi olduğunu söylüyor ve Çin/ABD arasındaki siyasi-ekonomik sorunlardan avantajlı çıkacağını tahmin ediyor. Bununla birlikte ticaret savaşının yan etkilerini Apple’ın da yaşadığını ifade eden Huang, özellikle Çin piyasasında Apple satışlarınının epey düştüğünü belirtiyor. Huang’ın tahminine göre iPhone’un Çin piyasasındaki payı bu sene yüzde 9 düşerek, üretim hacmini 190 milyon birimden 183 birime indirecek. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Vitamin eksikliğinin belirtileri nelerdir?
Vitamin eksikliğinin belirtileri nelerdir?