Tayland'ta terör!

Asya'nın renkli ülkelerinden Tayland'da turistlerin yoğun olarak uğradığı Hua Hin ve Phuket bölgelerine terör saldırısı düzenlendi. Olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti.

İlk olay, başkent Bangkok yakınlarındaki gözde tatil bölgesi Hua Hin’da meydana geldi. İki bombanın infilak ettirildiği saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Saatler sonra bölge çok sayıda patlamayla bir kez daha sarsıldı. Öte yandan, yabancı turistlerin tercih ettiği Phuket’ten iki patlama haberi geldi.

Kraliçe Sirikit’in doğum gününün kutlandığı dönemde Tayland’ı vuran saldırılar şöyle:
— Son 24 saatle Hua Hin’de dört patlama, iki ölü.
— Surat Thani’de iki patlama, bir ölü.
— Phuket’te iki patlama, yaralı sayısı netleşmedi.
— Trang’da bir patlama, bir ölü.
— Phang Nga eyaletinde plajda patlamalar
— Yetkililer bir bombayı etkisiz hale getirdi.

BBC’nin haberine göre; bombalı saldırıları henüz üstlenen olmadı. Ancak BBC’nin Bangkok muhabiri Jonathan Head, şüphelerin üç güney eyaletinde Taylandlı güvenlik güçlerine savaş açan ayrılıkçılara yoğunlaştığını aktardı.
Head, saldırıların arkasından isyancıların çıkması halinde, bunun, 6 bin kişinin hayatını kaybettiği ve hiçbir zaman turistleri hedef almayan 12 yıllık çatışmada, önemli bir taktik değişikliğe işaret edeceğini bildirdi.

Küçük el yapımı bombalar, Tayland’da siyasi karışıklık dönemlerinde sıklıkla kullanılıyordu. Fakat askerlerin yönetime el koyduğu Mayıs 2014’ten bu yana benzer saldırılar çok nadir yaşanıyor.

Son olarak geçen yıl Bangkok’da Erawan tapınağına saldırı düzenlenmiş, olayda 20 kişi hayatını kaybetmişti.

Taylandlılar geçen hafta referanduma gitmiş ve askere geniş yetkiler veren bir anayasa değişikliğini onaylamıştı.
Başbakan Prayuth Chan-ocha, bombaların kaos ve karışıklık yaratmayı amaçladığını belirtirken, “İnsanları daha fazla paniğe sevk etmemeliyiz” dedi.

Turizm, Tayland ekonomisinin en önemli gelir kaynakları arasında… Ülkeye 2016’da 32 milyon turistin gelmesinin beklendiği açıklanmıştı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Acun Ilıcalı Survivor'un yayın günün değiştirdi
Acun Ilıcalı Survivor'un yayın günün değiştirdi