Tavuk suyuna çorba tarifi nasıl yapılır kaç kalori?

Ramazan ayın vücutta yaşanan direnç kaybını azaltmak için tavuk suyuna çorba tüketimi öneriliyor. Tavuk suyuna çorba kaç kalori? Tarifi ve gerekli malzemeler haberimizde.

Beslenme uzmanları Ramazan ayında iftar menülerinize mutlaka bir çorba eklemenizi öneriyor. Tavuk suyuna çorba en besleyici ve doyurucu çorbalardan bir tanesi. Vücuda bağışıklık ve direnç kazandıran tavuk suyuna çorba yapımı oldukça kolay.

Aynı zamanda hasta olanların da boğazını yumuşatarak öksürük, halsizlik gibi sorunları atlatmasını sağlıyor. Doğal bir ilaç denilebilecek olan tavuk suyu çorba yapılışı itibariyle de çok basit ve hızlı bir deneyim yaşatıyor. Malzemeleri de her bütçeye uygun olan bu çorba sayesinde birçok ilaçtan daha etkili bir iyileşme süreci geçirmek mümkün olabiliyor.

Malzemeler

Tavuk suyu çorbası hazırlamak için aşağıdaki kolay bulunabilen malzemelerin temin edilmesi gerekiyor. Sonrasında ise her şey daha kolay oluyor. Dakikalar içerisinde sıcacık enfes bir çorba hazırlanabiliyor.

-İlk olarak bir parça kadar tavuk göğsü gerekiyor.

-1 tane de tavuk budu gerekiyor. Bunları marketlerden tabak olarak temin etmek mümkündür.

-6 ölçek(su bardağı) su.

-1 tane kuru soğan

-1 ölçek(yemek kaşığı) tereyağı

-Bir önceki ölçekle aynı miktarda un.

-1 çay kaşığını tam dolduracak şekilde tuz

-İsteğe göre karabiber.

Nasıl yapılıyor?

Öncelikle işleme soğandan başlanıyor. İri parçalar halinde kesilen soğanların kenarı alınıyor. Sonrasında tavukgöğsü ve tavuk bütün bol su ile yıkanıyor. Bu işlemin ardından tavuk ürünleri ve soğanlar bir tencereye aktarılıyor. Verilen ölçekteki su eklenir ve 15-20 dk. Kadar tavukların pişmesi sağlanır. Pişmiş tavuklar kenarı alınır ve ufak parçalara ayrılır. Tabakta bekletilir. Ayrı bir tava ocağa koyulur. Hafif rengi açılana kadar tereyağı eşliğinde un kavrulur. Üzerine tuz ve karabiber de eklenir. Eklenen bu unlu harç, tavuk suyunun üzerine eklenerek karıştırıcı vasıtasıyla çekilmesi yapılır. Bu sayede daha pürüzsüz bir çorba elde edilecektir. Önceden ayıklanmış tavukları çorbaya ekleyerek 15-20 dk. Çorbanın pişmesi beklenir. Sonrasında ise pişen çorbanın servisine geçilir.

Sunum için öneriler

Sunum büyük cam kâselerde yapılabilir. Bu sayede çorbanın ilk sıcaklığının çabuk geçmesi ve boğazı yakmadan içim sunması sağlanır. Hasta olanlar için yapılıyorsa baharat kullanılmaması öneriliyor. Baharat öksürük vb. durumlara sebep olabiliyor. Eğer hastalık gibi bir durum yoksa tavuk suyu çorba üzerine karabiber, pul biber ilave edilerek servis edilir. Bazı insanlar tarafından limonlu olması da sevilir. İsteğe bağlı limon ikramı da yapılabilir. Bu sayede eşsiz bir sunum yapılmış olacaktır. Afiyet olsun. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İzmir'deki patlamadan ilk görüntüler
İzmir'deki patlamadan ilk görüntüler