SESSİZ KALMAK, BİR SORUNUN PARÇASI OLMAKTIR!

Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Anlamlı Bir Adım: Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Yaratıyoruz!

Toplumun en önemli sorunlarından biri olan kadına şiddetle mücadele amacıyla Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri tarafından anlamlı bir etkinlik düzenlendi. “Kadına Şiddet ve Farkındalık Semineri” adı altında gerçekleştirilen seminerde, öğrenciler kadına yönelik yapılan her türlü fiziksel, psikolojik, cinsel şiddetle mücadelede farkındalık yaratmak için seslerini duyurdu.

Seminere, Mor Çatı Vakfı Gönüllüsü Sayın Hale Çelebi de katılarak, öğrencilere Mor Çatı Vakfı'nın kadın hakları mücadelesi ve şiddetle mücadele konularındaki değerli çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çelebi, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve mağdurlara yönelik destek mekanizmalarının önemini vurguladı.

Öğrenciler, etkinliğe katıldıkları bu anlamlı günde farkındalık yaratmak adına siyah giyinerek kadına karşı şiddetle mücadele konusunda güçlü bir mesaj verdi. Etkinlikle, katılımcılara “Sessiz kalmak, bir sorunun parçası olmaktır. Sesimizi birleştirerek daha güçlü olabiliriz!” şeklinde bir çağrı yapılarak, toplumsal duyarsızlığın önüne geçmenin önemi hatırlatıldı.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerinin düzenlediği bu etkinlik, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı duyarsız kalmamamız gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrenciler, kadın hakları mücadelesinin toplumsal bir sorumluluk olduğunun altını çizerek, herkesin bu konuda daha fazla duyarlılık göstermesi gerektiğinin altını çizdiler.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Cem Yılmaz'dan 1969 temalı yılbaşı partisi
Cem Yılmaz'dan 1969 temalı yılbaşı partisi