Şehir Hastaneleri nedir | Şehir hastanesi ne demek | Nerede hizmet veriyorlar | Şehir Hastaneleri projesi nedir ?

TRT Haber'e konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar gündeme getirdiği "Şehir Hastaneleri projesi" nedir?

Bu projenin ne olduğunun kısa bir tanımı yapılması gerekirse, "Şehir hastaneleri, bedelsiz olarak şirketlere tahsis edilen Hazine arazileri üzerine şirketler tarafından yapılır. Bu hastanelerde Sağlık Bakanlığı kiracıdır. Mülkün sahibi olan şirketlere Sağlık Bakanlığı en az 25 yıl boyunca kira ve bina bakım parası öder." şeklinde açıklanabilir.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ projenin ilk konuşulmaya başladığı günlerde bu projeyi şöyle anlatmıştı:

"Hastayı muayene edebileceğimiz 280 odamız var. Her bir odada yaklaşık 35 hasta muayene edebildiğimizi var sayarsak 9 bin, 10 bin hasta sayısını bir günde rahatça karşılayabiliyoruz. Acil servislerimiz de günde 1.500 hasta karşılayabilecek kabiliyette. Dolayısıyla hastanenin günde yaklaşık 12 bin hastayı olumlu şartlarda, her hangi bir tarafta aşırı kalabalık olmaksızın karşılama imkanı var" dedi.

Diğer yandan hastanenin her odasında hastaya özel tuvalet ve banyo bulunurken, hasta yakınları için de vale hizmeti sunulacak.

Hastanelerin Afrika, Orta Doğu, Türki cumhuriyetler ve Avrupa'dan hastaları ağırlayacağını belirten Akdağ, "Burada hem normal tek kişilik odalarımız, hem suit hem de grand suit odalarımız var. Buraları bir taraftan sağlık turizminde kullanabileceğiz ya da Türkiye'de en ihtiyacı olanlara kullanabileceğiz" açıklamasını yaptı.Sağlıkta dönüşümün yeni yüzü olan şehir hastaneleri ile önceki yılları karşılaştıran Bakan Akdağ, "Geçmişte tek kişilik odada aşağı yukarı altı çocuk yatardı. Peki böyle ortamda altı çocuğun refakatçisi annesi ne yapardı? Maalesef yerde, mozaiğin üzerine mukavva sererek yatarlardı. Bu söylediğim tarih çok eski değil. Bundan 15 sene geriye giderseniz Türkiye'deki hastanelerin yüzde 90'ının yatakları bu şekildeydi. Şimdi biz içinde banyosu, tuvaleti olan bir ya da iki yataklı odalar itibariyle yüzde 60'lara neredeyse yaklaştık. Bu sene yüzde 60'ı kamu hastanelerinde temin edeceğiz. İnşallah 2023 hedefleri kapsamında 2020 yılına kadar bütün yataklarımızı tek yataklı, nadiren kalabalık zamanlarda iki yataklı odalara dönüştürmüş oluyoruz" dedi.Entegre hastanelerin vatandaşın hizmetine açılmaya devam edeceğini söyleyen Bakan Akdağ "Kamu-özel ortaklığıyla yaptıracaklarımızın sayısı şu an 29. Önümüzdeki yıllarda artabilir. Kamu-özel ortaklığıyla yaptırılacak hastanelerde toplam 41 bin yatağımız olacak. Bizim planlamamızda Sağlık Bakanlığına, kamuya ait yaklaşık 130 bin yatak planlıyoruz" dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Türkler Netflix üzerinden en çok hangi diziyi izliyor? Peki Netflix'in gizli kanallarına nasıl erişirsiniz biliyor musunuz?
Türkler Netflix üzerinden en çok hangi diziyi izliyor? Peki Netflix'in gizli kanallarına nasıl erişirsiniz biliyor musunuz?