Sarı Yelekliler'in Fransa'daki protestolarında bilanço ağırlaştı

rtalığın savaş alanına döndüğü Paris'te şu ana kadar binden fazla kişi gözaltına alındı, 135 kişi ise yaralandı.

 "Sarı yelekliler", başta Paris olmak üzere ülke genelinde akaryakıt zamlarını ve kötüleşen ekonomik koşulları protesto ediyor. Fransız yetkililer ülke genelinde geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Protestolarda şu ana kadar binden fazla kişi gözaltına alındı. Polis, Paris sokaklarında göstericilere müdahale etti. Paris'teki olaylarda 135 kişi yaralandı.

PARİS'İ 8 BİN POLİS İLE 12 ZIRHLI ARAÇ KORUDU

Fransa'da "Sarı Yelekliler"in ülke genelinde düzenleyeceği akaryakıt zamlarına ve kötüleşen ekonomik koşullara karşı protestolar bugün de devam etti. Geçen haftaki şiddet olayların tekrarlanmaması için bu kez yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ülke genelinde 89 bin polis görevlendirildi. Paris'i ise 8 bin polis ile 12 zırhlı araç korudu.

GÖSTERİCİLERİN ÜST ARAMALARI YAPILIP CADDEYE ALINDI

Eylemciler, Paris'in sembolleri arasında yer alan Champs-Elysees Caddesi'nde toplandı. Polis, göstericilerin üst aramasını yaptıktan sonra caddeye girmesine izin verdi.

GÖZALTINA ALINAN SARI YELEKLİ SAYISI BİN 300'E ULAŞTI

France 2 televizyon kanalına konuşan Fransa İçişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Laurent Lunez, ülke genelinde 31 bin kişinin gösterilere katıldığını duyurdu. Gözaltına alınan "sarı yelekli" sayısı ise bin 300'e ulaştı. Polis ile eylemciler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Polis, "Sarı Yeleklilere" biber gazıyla müdahale etti.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İşte 2017'nin en iyi 100 futbolcusu
İşte 2017'nin en iyi 100 futbolcusu