Sanayide Dönüşüm Buluşmaları'nın üçüncüsü Gaziantep'te gerçekleşti
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile Gaziantep OSB, Gaziantep Oğuzeli OSB, İslahiye OSB ve Nizip OSB ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik serisiyle, sanayicilerin dijital dönüşüm süreçlerinin hızlandırılarak dijitalleşmenin iş yapış süreçlerine uyarlanabilmesi hedefleniyor.
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile Gaziantep OSB, Gaziantep Oğuzeli OSB, İslahiye OSB ve Nizip OSB ev sahipliğinde düzenlenen Sanayide Dönüşüm Buluşmalarının üçüncüsü, 20 Kasım'da Gaziantep'te gerçekleşti. Bölgenin önde gelen sanayicilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, sanayide sürdürülebilir finansmanın önemi ve finansal işlemlerde dijitalizasyon, sanayide dijitalleşme ve dijital iş servisleri ve iş akışlarında verimlilik, zaman ve maliyet üçgeninde kodsuz çözümler gibi konular masaya yatırıldı.
Gaziantep'te düzenlenen Sanayide Dönüşüm Buluşmalarında konuşan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cengiz Şimşek “Ülkemiz yarım asrı aşan planlı sanayi alanları tecrübesiyle sanayi ülkesi olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. 67 binden fazla fabrikada 2,6 milyonu aşan istihdam ile organize sanayi bölgelerimiz Türkiye'nin sanayileşmesine kritik katkılar veriyor. OSBÜK olarak, Türk sanayisinin lokomotifi olan organize sanayi bölgelerimizdeki sanayicilerin dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırarak küresel rekabette daha fazla avantaj kazanmalarını istiyoruz. Dijital çağa uyum sağlayanların ve dijitalleşmeyi iş süreçlerine daha hızlı adapte edenlerin yeni pazarlara ve fırsatlara rakiplerinden önce ulaşması kaçınılmaz. İşletmelerimizi geleceğe taşımak, organize sanayi bölgelerimizde dönüşümü daha köklü ve kalıcı hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle Sanayide Dönüşüm Buluşmaları, organize sanayi bölgelerimiz başta olmak üzere sanayicilerimize ve Türk sanayisine istişare kültürüne dayalı yeni başarı öyküleri yazdıracak” ifadelerini kullandı.
Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Çetin Düz, “Sanayinin dönüşümünü sadece dijitalleşme ile sınırlı görmüyor, bu süreci sürdürülebilirlik, inovasyon ve iş birlikleriyle güçlendirilmiş bir gelişim modeli olarak değerlendiriyoruz. Akbank olarak, dijital bankacılık alanındaki öncülüğümüzle işletmelere hız ve verimlilik kazandırıyor, sürdürülebilir finansman hizmetlerimizle müşterilerimizin çevresel ve toplumsal hedeflerine ulaşmalarına destek oluyoruz. Bu kapsamda kıymetli OSB'lerimiz için de büyük avantaj sağlayacak finansman ve dijitalleşme çözümleriyle Türk sanayisinin küresel ölçekte rekabet gücünü artırmayı amaçlıyoruz. Bu yaklaşımla, Gaziantep gibi üretim ve ticaretin kalbi olan şehirlerimizde sanayicilerimizin yanında yer alarak ekonomimize ve geleceğimize katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Turkcell Dijital İş Servisleri Satış Direktörü Mehmet İlker Oruç ve Netoloji Yazılım Kanal Satış Müdürü Harun Arman'ın sunumlarıyla devam eden program TEPAV Makroekonomi Çalışmaları Program Direktörü Dr. Ali Çufadar'ın “Makroekonomik Görünüm - Riskler ve Fırsatlar” başlıklı özel sunumunun ardından sona erdi.
Yorum Yaz
Yorumunuz alındı!
Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.