SAKARYA'DA SPORTİF YETENEK TARAMALARI

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı basın açıklaması:

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı" kapsamında Sakarya’da 12 Şubat- 6 Haziran tarihleri arasında öğrenim gören, ‘‘12.568’’  3.sınıf öğrencilerinin yetenek tarama testleri ile geleceğin şampiyon sporcularına ulaşılması sağlandı.

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programının amacı; sağlıklı ve hareketli yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünü geliştirmek, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır.

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ile ilgili konuşan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç;

‘Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 12 Şubat- 6 Haziran tarihleri arasında öğrenim gören 3.sınıf öğrencilerinin ‘’12.568’’ tanesinin yetenek tarama testlerine ulaşmasını sağlayarak geçtiğimiz yıla oranla  %6 artış sağlayarak toplam nüfusun %76’sına ulaştık. Aynı zamanda daha önceki yıllarda spora yatkın bulunarak, 16 ilçemizde spor modül eğitimine devam eden 1151 öğrencimizden yaklaşık 600 tanesinin kapsamlı testlerini gerçekleştirerek yine geçtiğimiz yıla oranla önemli bir artış ve başarı elde ettik.

Bundan sonraki süreçte İlk kez genel testlere katılmış olan 3.sınıflarımızı Eylül ayı içerisinde modül eğitimlerine yönlendirirken, kapsamlı teste katılmış olan 4. sınıf öğrencilerimizi ise e-devlette yer alacak sportif karnelerine göre Ağustos ayı içerisinde spor branşlarımıza yönlendirmiş olacağız.

16 İlçemizde modül eğitimlerinde 56 antrenörümüz süreci desteklerken, 4 ay süren tarama testlerinde ise 65 antrenör ve 58 öğretmenimiz görev aldı.

2024-2025 yılında Türkiye Sportif Yetenek Taraması çok kapsamlı olarak; seçilen çocuklarımızın eğitimleri, hem branşlara yönlendirilen çocuklarımızın eğitimi, hem de yeni dönemde taranacak olan çocuklarımız ile yola devam edecektir. ’’ dedi.

 

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

İletişim (Basın) Birimi

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Bir döneme damga vuran çocuk oyuncular bakım günümüzde neler yapıyor...
Bir döneme damga vuran çocuk oyuncular bakım günümüzde neler yapıyor...