SAĞLIKLI VE DİNAMİK BİR TOPLUM İÇİN “HAREKETLİLİK YILI" SPOR ŞENLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ülkemizde, toplumun her kesimini daha sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzına teşvik etmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2024 yılı "Hareketlilik Yılı" ilan edildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın, "Hareketlilik Yılını" duyurmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından ülke genelinde çeşitli etkinliklerin planlanması yapıldı.

Herkes için Spor Federasyonu ile Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, Hızırtepe Çocuk Hakları Bahçesinde Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı  Erdal Erdem, Muhtarların ve velilerin katılımıyla başlayan  “Hareketlilik Yılı Spor Şenliği” ilk gününde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü" Daha çok hareket eden, daha çok spor yapan, daha hareketli bir Türkiye" hedefiyle yola çıkarak, Adapazarı İlçe okulları’ndan  İsmet İnönü İlkokulu, İstiklal İlkokulu, Hızırtepe İlkokulu kademesindeki tüm öğrenciler sınıf öğretmenleri nezaretinde; Basketbol, Atletizm, Voleybol, Masa Tenisi, Badminton, Futbol, Dart, Langırt, Halat Çekme branşlarında, görevli antrenörler eşliğinde  eğlenceli etkinliklerde ter döktü

“Hareketlilik Yılı Spor Şenliği” ikinci gününde ise Sakarya Millet Bahçesinde başlayan etkinliklerde; Basketbol, Atletizm, Voleybol, Masa Tenisi, Badminton, Futbol, Dart, Langırt, Halat Çekme branşlarında Spor Şenlikleri ile çeşitli açık alan spor branşları, spor gösterileri ve müzik içeren program , çocuk, yaşlı, genç her kesimin katılımlarıyla renklendi.

7’den 70’e herkese hitap eden şenlikte katılımcılar, bedensel farkındalığı artıran sportif aktivitelerden geleneksel oyunlara, rekabetçi sporlardan çocuk oyunlarına kadar geniş bir yelpazede birbirinden eğlenceli etkinliklere katılma fırsatı buldular.

Etkinlik sırasında sporun ve sağlıklı yaşamın önemi vurgulandı. Sporun ve hareketin yaşam kalitesini artırdığına dair farkındalık oluşturulurken, katılımcılar arasında dostluklar kuruldu ve yeni spor tutkunları bir araya geldi. Şenlik, hem bedensel hem de ruhsal açıdan katılımcılara zengin deneyimler sunarak sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını teşvik etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Çukur'un Komiser Emrah'ı Alperen Duymaz kimdir?
Çukur'un Komiser Emrah'ı Alperen Duymaz kimdir?