Sabiha Gökçen'de pistten çıkan uçak üçe bölündü

İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda akşam saatlerinde İzmir - İstanbul seferini yapan bir uçak iniş sırasında pistten çıkıp yaklaşık 30 metreden yola düşüp 3 parçaya ayrıldı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir-İstanbul seferini tamamlayan Boeing 738 tipi Pegasus uçağı pistten çıktı.

Pistten savrulan uçak alev aldı, yolcular tahliye edildi. 

Olay yerine itfaiye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bazı yolcuların yarılan kanattan yere atladıkları görüldü. 

Kazada yaralanan iki pilotun durumunun ağır olduğu belirtildi.

BAKAN KOCA: 3 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Çığ felaketinin yaşandığı Van'da açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uçak kazasında 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 179 kişinin ise yaralandığı açıkladı. Yaralıların durumlarının iyi olduğunu açıklayan Koca 3 yaralının ise yoğun bakımda olduğunu belirtti.

Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilirken, yolcuların uçaktan tahliye edilmeleri için çalışmalar sürüyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı kazanın ardından uçuşa kapatıldı. Uçuşlar İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi.

İstanbul Valisi: Uçak 30 metrelik yükseklikten düşmüş
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaralıları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: "18.30 sularında yolcu uçağı, kötü hava koşulları nedeniyle piste tutunamıyor, 50-60 metre sürükleniyor ve 30 metrelik yükseklikten düşüyor. Uçağın içinde 2'si bebek 171 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyor. Şu ana kadar civardaki hastanelere 120 yaralı taşıdık, kurtarma çalışmaları sürüyor.

Gerçekten bu şekilde kurtulduğumuz için mutluyuz. Yangın çıkabilirdi. Soğutma çalışmaları epey vakit aldı. 1-2 kişi haricinde yaralıların durumu ağır değil. Havalimanı şu anda kapalı. 1 saat sonra yeni bir açıklama yapacağız."

Başhekim Prof. Demirhan: Hayati tehlikesi olan yok
İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, uçak kazasının ardından hastaneye getirilen yaralılara ilişkin bilgiler verdi. Prof. Dr. Demirhan, “20 hasta getirildi. Şu an için hayati tehlikesi olan yok" dedi.

Bakan Koca, "İstanbul'da hastanelerimize başvuran hasta sayısı 179 kişi oldu. Maalesef hayatını kaybeden 3 vatandaşımız var. Yoğun bakımlarda takip edilen hasta sayımız ise 3 kişi. Bir hastamızın ameliyatı yapıldı, genel durumunun iyi olduğunu söyleyebilirim. Hastanelerimizde takip edilen hastaların genel durumlarının iyi olduğunu, durumu kritik, ciddi ya da ağır bulunan herhangi bir hastamızın şu anda bulunmadığını söyleyebilirim. Ayrıca yine İstanbul'da Pendik'te metroda bir inşaat kazasıyla 4 vatandaşımızın yaralandığını, birinin genel durumunun orta düzeyde olduğunu, genel olarak 4 hastanın kritik durumunun olmadığını da ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Van'da meydana gelen çığ felaketi ve Sabiha Gökçen'de meydana gelen uçak kazasına ilişkin baş sağlığı mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Art arda gelen felaketler, kazalar ve menfur saldırılar karşısında her zaman tek yürek, tek yumruk olan; gücünü, azmini ve metanetini tüm dünyaya defalarca gösteren Türkiye Cumhuriyeti, inşallah bu dönemi de Devlet-Millet dayanışmasıyla atlatacaktır. Tüm bu hadiselerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehit olan askerlerimize, itfaiye mensuplarımıza, korucularımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, yaralıların acil şifa bulmasını temenni ediyorum. Art arda gelen felaketler, kazalar ve menfur saldırılar karşısında her zaman tek yürek, tek yumruk olan; gücünü, azmini ve metanetini tüm dünyaya defalarca gösteren Türkiye Cumhuriyeti, inşallah bu dönemi de Devlet-Millet dayanışmasıyla atlatacaktır.

KAPANAN PİST 04.00'TE TÜM UÇUŞLARA AÇILDI

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan, kaza sonrasında kapanan pistin saat 04.00 itibarıyla tüm uçuşlara açılacağı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu kazada, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyoruz. Kaza sonrasında kapanan pistimiz bugün saat 04.00 itibarıyla tüm uçuşlara açılacaktır. Uçuşlarda yaşanabilecek değişiklik ya da iptaller hakkında tüm yolcularımız ilgili hava yollarından bilgi alabilirler."

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasının ardından kapanan pist yeniden uçuşlara açıldı. Yaklaşık 10 saatin ardından saat 04.00'da pistin açılmasıyla Sabiha Gökçen'e uçak iniş ve kalkışlar başladı. Uçuşlarını bekleyen yolcular bilet işlemlerini tamamlamak için check-in işlemlerine başlayarak bagajlarını teslim etmeye başladı.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Sosyal Medyada her gördüğünüze inanmamanız gerektiğini ispatlayan 80 resim
Sosyal Medyada her gördüğünüze inanmamanız gerektiğini ispatlayan 80 resim