Putin'den Erdoğan ve Ruhani'ye teşekkür

Soçi'de gerçekleşen üçlü zirvede konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye iç savaşının çözüme kavuşması adına Türkiye ve İran devletlerinin gösterdiği gayrete teşekkür etti.

Türk, Rus ve İran devlet liderlerini bir araya getiren Soçi'deki 3'lü zirve az önce başladı. İlk konuşmayı yapan ev sahibi Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'deki çözüme katlılarından dolayı Erdoğan ve Ruhani'ye teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında Soçi'de düzenlenen üçlü zirve başladı. Putin görüşmeden hemen önce terör örgütü DEAŞ ile mücadele nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti. Başbakan Binali Yıldırım da bugün Yıldız Teknik Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında yaptığı konuşmada "Soçi'deki Suriye zirvesinde önemli bir karara varılmış olacak" dedi.

Rusya, İran ve Türkiye arasındaki kritik üçlü zirve, 16:40'ta, Rusya'nın Soçi kentinde başladı. Putin, zirve öncesinde yaptığı açıklamada, "Türk ve İranlı liderlerin üstlendikleri rol olmasaydı Suriye’de askeri sürecin sonlanması mümkün olmazdı. Suriye'de artık siyasi çözüme yönelik yeni bir aşamaya geçildi"" ifadesini kullanarak iki ülkeye teşekkür etti.

Putin, Suriye'de barış ve istikrarın sağlanması için Türkiye ve İran'ın rolüne dikkat çekti. Rus lider, "Siyasi çözüm, Cenevre süreciyle tamamlanacak. BM kararına uygun olarak etnik uzlaşı sağlanmalı" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ise Suriye'de siyasi çözüm için zemin hazırlandığını söylerken, "Barış süreci konusunda işbirliğinden memnunum" dedi.  

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  1961 yapımı Tenten filminde görebileceğiniz şahane 18 İstanbul manzarası
1961 yapımı Tenten filminde görebileceğiniz şahane 18 İstanbul manzarası