PLASFED Başkanı: “Türk sanayisinin geleceği için nitelikli iş gücüne ihtiyacımız var"

Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğunda nitelikli işgücünün yetkinlikleri ve becerileri, sanayinin rekabet gücünü artırmada kritik bir faktör olarak öne çıkıyor.

Plastik Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz, Türk sanayisinin geleceğin endüstrilerinde rekabet edebilme ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilme yetkinliğine sahip olabilmesi için nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın acil olduğuna dikkat çekti. Daha iyi eğitim almış ve becerilerini geliştirmiş insan kaynağının ekonomik kalkınmanın önemli bir faktörü olduğunu ifade eden Karadeniz, “Sanayide nitelikli eleman eksikliği üretimde kapasite artışını engelliyor” dedi.

Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğunda nitelikli işgücünün yetkinlikleri ve becerileri, sanayinin rekabet gücünü artırmada kritik bir faktör olarak öne çıkıyor. Sanayide dijital dönüşüm yetkinliği konusunda nitelikli iş gücüne olan ihtiyaç artarken, başta imalat sektörleri olmak üzere hemen her alanda hem nitelikli hem de ara eleman açığı büyüyor.

Yeni dijitalleşen düzende nitelikli işgücünün kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Plastik Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz, “Sanayi 4.0 dönüşüm için ülkemizde, nicelik değil nitelikli işgücüne ihtiyaç var” dedi. 

Sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün taleplerini karşılamak için eğitim politikalarına önem verilmesini isteyen Karadeniz, analitik bilime dayalı alanların yaygınlaşmasını ve sayılarının artırılması gerektiğine işaret etti. 

“İşgücünde niteliğe odaklanmalıyız” 

Türk sanayisinin geleceğin endüstrilerinde rekabet edebilme ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilme yetkinliğine sahip olabilmesi için nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın acil olduğuna dikkat çeken Karadeniz, “Dijitalleşen düzende nitelikli iş gücü hayati öneme sahip. Sanayi 4.0 dönüşüm bizim gibi ülkeler için çok önemli. Nitelik ve nicelik konusuna çok dikkat edeceğiz. 4.0 dönüşümde işgücünde nicelik değil nitelikli işgücüne ihtiyacımız var. Yerli, nitelikli iş gücümüzle 4.0 dönüşümü sağlayabiliriz, iş gücünde niteliğe odaklanmamız gerek” diye konuştu. 

“Ekonomik kalkınma için insan kaynağı önemli”

Katma değerli üretim için nitelikli iş gücü gerekliliğine işaret eden PLASFED Başkanı, gençlerin sanayiye kazandırılması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Daha iyi eğitim almış ve becerilerini geliştirmiş insan kaynağının ekonomik kalkınmanın önemli bir faktörü olduğunu ifade eden Karadeniz, sanayide nitelikli eleman eksikliğinin üretimde kapasite artışını engellediğini belirtti. Uluslararası arenada rekabet gücümüzün artırılması için insan kaynağının niteliğinin geliştirilmesi son derece önemli olduğunu vurgulayan Karadeniz, “Sanayinin katma değerli üretime geçiş yapabilmesi ve yüksek teknoloji alanlarına yönelebilmesi için nitelikli iş gücüne büyük ihtiyaç var” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Türkiye'nin 79 Yıllık Özlemi Gazi Mustafa Kemal Atatürk...
Türkiye'nin 79 Yıllık Özlemi Gazi Mustafa Kemal Atatürk...