Plasenta nedir, neden içilir, Plasenta içmek sağlıklı mı, bebeğin plasentası nedir?

Son dönemde dünyada birçok ünlü ismin uyduğu akımlardan biri olan bebeklerin plasentalarını içme durumu çok tartışılıyor. Plasenta içilir mi, plasenta içmek sağlıklı mı, plasenta nedir?

 Plasenta nedir? Dünyada ve Türkiye'de birçok sosyetik isimle gündeme gelen plasenta konusu birçok çevre tarafından farklı yorumlara neden oluyor.

Tom Cruise ile eski eşi Katie Holmes, David Beckham ile eşi Victoria Beckham ve ABD'li yıldız Kim Kardashian gibi ünlüler, hücrelerini yenilemek için doğum sonrası bebeklerinin plasentalarını yedi.

Son olarak ABD'li oyuncu Hilary Duff da yeni doğan kızının plasentasını içtiğini açıklamıştı.

FİYATLAR 6-10 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Takvim'in haberine göre: Plasenta akımı Türkiye'ye de sıçradı. Güzellik merkezlerinden çıkmayan cemiyet dünyasının ünlü hanımları, toz halinde satışa sunulan keçi ve koyun plasentalarını kapışmaya başladı. Yurt dışından toz plasenta siparişi veren sosyetikler, bunun için de 6-10 bin lira arasında ödeme yapıyor.

PLASENTA NEDİR?

Plasenta, ana rahmindeki bebeği muhafaza eden kese. Plasentanın temel görevleri arasında gaz değişimini sağlamak, besinleri bebeğe getirirken, atık maddeleri bebekten alıp anneye taşımak ve bebeğin büyümesinde önemli rol oynayan bazı hormonları salgılamak yer alır.

Gelişen bebeğin temel enerji kaynağı olan glikojen ve kolesterolün sentezi plasentada meydana gelir. Plasentadan salgılanan beta hCG, progesteron, insülin benzeri büyüme faktörü gibi hormonlar gebeliğin normal seyretmesinde önemli rol oynar.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlülerin 2017 yazına damga vuran fotoğrafları
Ünlülerin 2017 yazına damga vuran fotoğrafları