Plasebo ne demek, amacı nedir, neden önemli?

Günün en çok merak edilen kelimelerinden biri olan plasebo ne demek, amacı nedir, neden önemli?

Hemen hemen her yerde karşımızı çıkan kelimelerden olan plaseboyu merak edenler sık sık arama motorlarına başvurmuşlar. Latince kökenli bir kelime olan plasebo daha çok psikoloji temelli bir kelimedir.

Plasebo ne demek?

Plasebo, Latince kökenli bir kelime. 'Hoşnut etmek' anlamına gelen plasebo, etkisiz bir ilacın telkine dayalı bir etki ortaya çıkartması hali olarak tanımlanabilir. Yani vücuda ağız, burun ya da enjeksiyon yolu ile verilebilen bu ilaç, fiziksel anlamda tedaviye yönelik bir güce sahip değil.

Plasebonun amacı

Plasebonun amacı, hastaların ya da kendilerini fiziksel veya mental açıdan iyi hissetmeyenlerin yüksek moral ve iyileşme azmi kazanmasını hedefler. Fiziksel anlamda tedaviye yönelik bir gücü olmasa da, tedavi gücünü hastanın 'işe yarayacak' motivasyonu kazanmasından alır.

Plasebo neden önemli?

Plasebo, tıbbi olarak kurtulma ihtimali zayıf olan hastalar ile tıbbın çözüm bulamadığı kanser gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Özellikle tedavisi zor ve meşakkatli hastalıklarda gerekli olan mental gücü, yüksek morali sağlaması bakımından gerekli bir ilaç türü olmuştur. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Airbus uçan araba üretecek
Airbus uçan araba üretecek