Ömer Çelik: Esad konusunda bir değişiklik yok

AK Parti Sözcüsü Çelik, MIT Başkanı Hakan Fidan'ın Beşar Esad ile görüştüğü haberiyle ilgili, "İstihbaratımız ihtiyaç halinde muhataplarıyla görüşürler. Esad konusunda bir değişiklik yoktur" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Açık ve net bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti, tarihte sahip olduğumuz devletlerin son aşaması olarak güçlü bir şekilde yürüyor.

Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız. Geminin sağlam kalması, rotasından sapmamasına katkıda bulunmak hepimizin görevidir.

Siyasette yumuşak geçen gündemler olduğu gibi sert geçen gündemler de oluyor.

Siyaset akarken, geçmişte yaşanan çok derin izler bırakmış yıldönümleri de geçiyor.

Çerkes Sürgünü'nün 155. yıl dönümüydü. Bununla ilgili kitapları okuyanlar, Karadeniz'in bu cesetlerle dolup taştığını, insanların bir dönem balık yemediğini anlatırlar. Yüz binlerce Çerkes kardeşimizin bir mezar taşı bile olmadı.

YSK'nın kararı sonrası İstanbul seçimlerinin yenilenme süreci belli oldu. CHP'de gözlemlediğimiz YSK'ya yönelik saldırılara devam ediyorlar. 'Çete' demekten başladılar başka aşamalara geçtiler.

Madem bu kadar kendinize güveniyordunuz, seçim sonuçlarının yeniden sayılmasını neden istemediniz?

Her zaman söylediğimizi tekrar ediyorum. Bir kişinin sonuca saygı gösterip göstermediğini, onun sürece gösterdiği saygıdan anlarsınız. Sürece saygı gösteren, sonuca da saygı gösterir. Şimdi böyle bir süreç işliyor.

Hatalar düzeltildikçe bizim adayımızın oylarının heba olduğu ortaya çıktı. Karşı adayın heba olmadığı ortaya çıktı. Bu CHP’ye soruldu. Bunlara cevap vermeyip hakemle kavga etmeye devam ediyorlar. Herhangi bir şekilde mazbatayı bir adaydan alıp diğerine vermedi. Seçmen iradesinin berrak bir şekilde ortaya çıkması için ben böyle bir karar veriyorum dedi YSK.

Siyasetçinin yegane patronu olana aziz milletimiz kararını verecek ve hepimiz bunu saygıyla karşılayacağız. Birbiri ile çelişen bu tutumlardan sonuna kadar uzak duracağız. Sempatik mesajlar vermek hukuki sürecin alternatifi değildir. Görülmesi gereken şey sürecin sağlıklı işlemesidir.

(AP seçimleri) Herkesin aşırı sağın ajandasını kullanmaya başladığını görüyoruz. Müthiş bir Erdoğan düşmanlığıyla başlıyorlar, İslam ve Türkiye düşmanlığıyla devam ediyorlar."

(Avrupa Parlamentosu seçimleri) Aşırı sağ, birleşik grup olarak Avrupa'da ortak ajandayla hareket ediyor. Bu, Avrupa için büyük bir tehlike."

Avrupa demokrasisini aşırı gruplar zehirliyor. Aşırı sağ Avrupa'nın DEAŞ'ıdır. Irkçılık ne nefret siyaseti doyumsuz bir canavardır.

Avrupa İslam düşmanlığına net tavır almalı.

Dış basında da biz de gündem olan İdlib'deki ateşkes anlaşmaları. Eylül'ün 17'inde Soçi'de bir mutabakat sağlandı. Bu ateşkesin ilan edilmesinden sonra, statünün devam etmesine çok büyük bir önem verdiğimizi söylemek isterim. Rejim güçleri sivil birimleri hedef alarak yeni katliamlara imza atıyor. İdlib muhturası rejim tarafından sabote ediliyor. İdlib'de sükunetin yeniden sağlanması için bir çalışma kurulması önerilmişti. Bu çalışmalar sürecek. Ateşkes ihlallerinin azaltılması için kordineli çalışmalar devam ediyor.

Rejimin İdlib katliamları kabul edilemez.

(ABD-İRAN gerilimi) Bölgede kapasitesinin üstünde gerginlik var. Yeni sıcak çatışma her şeyi mahveder. Müzakere kapıları herkes için açıktır.

Esad ile görüşüldü mü?

Devletin güvenliği ile ilgili işler açısında şu tarihte şu işler yapılıyor gibi bir açıklama yapmayız. Ama sahadaki unsurlar istenmeyen durumların ortaya çıkmasını engellemek için sahadaki muhataplarıyla görüşürler. Kaldı ki, istihbaratlar savaş zamanı da bunu görüşürler. Cumhurbaşkanımızın izni dahilinde sahadaki unsurların görüşme yapması normaldir. Buradan yola çıkıp, Suriye tutumu değişti mi deniyor. Hayır değişmedi.

PKK/YPG unsurları rejim tarafından desteklenmiştir.

Esad rejimi konusundaki pozisyonumuzda bir değişiklik yoktur.

İstihbarat unsurlarımız insani trajedileri önlemek için ya da ihtiyaçlar doğrultusunda görüşürler. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İlişkileri, Evlilikleri, aldatmaları olay olan ünlüler!
İlişkileri, Evlilikleri, aldatmaları olay olan ünlüler!