NASA'dan son dakika göktaşı ve sıcak yıl açıklaması

NASA 'dan art arda açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamada göktaşının dünya yakınından geçtiğine yer verilirken , 2020 yılının en sıcak yıl olabileceğine yer verildi.

NASA 'dan göktaşı ve sıcaklık açıklaması.

Beklenen gün geldi ve göktaşı bugün dünyanın yakınından geçecek. Dünya ile ay arasındaki mesafenin 17 katı kadar uzaklıktan geçecek göktaşı için NASA 'dan bir açıklama geldi. Daha önce dünyaya çarpma ihtimali olduğu açıklanan , ancak yörüngesini değiştirmediği için dünyaya çarpma ihtimali kalmayan göktaşı, bugün dünyanın yakınından geçecek.

Guardian 'da yer alan haberde NASA yetkilileri, söz konusu göktaşının dünyadan 6.4 milyon kilometre uzaklıktan geçeceğini ve dünyaya çarpma ihtimalinin olmadığını söyledi. 

SAAT 08.00 'DA GEÇTİ

1998 OR2'nin bugün Türkiye saati ile sabah saat 08:00’de gezegenimize en yakın konumuna gelmesi bekleniyordu. Bu saat geldi ve göktaşı dünyanın yakınından geçti.

2020 YILI EN SICAK 5 YILDAN BİRİ OLABİLİR

NASA tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise 2020 yılının tüm zamanların en sıcak 5 yılından biri olabileceğine yer verildi. 

EN SICAK 10 YIL

Dünya Meteoroloji örgütü tarafındna yapılan açıklamada, geçtiğimiz 10 yılın en sıcak 10 yıl olduğunu söylemiş , bu yılın da sıcak geçeceği ve en sıcak yıl olabileceği, en sıcak yıl olmasa da en sıcak 5 yıldan biri olabileceği bildirildi. 

NASA Goddard Uzay Çalışmaları Enstitüsü Müdürü Gavin Schmidt tarafından yapılan araştırmaya göre bu durumun gerekleşme olasılığı yüzde 60 olarak belirlendi.

KÜRESEL ISINMA TEHLİKESİ

Christian Aid tarafından yapılan açıklamada, küresel ısınma nedeniyle buzulların erimesi sonucu; deniz seviyelerinin 65 metreye kadar yükselebileceği , kıyıya yakın yerleşim yerlerinin su altında kalacağına yer verildi. 

Küresel ısınma durumunda İngiltere ve İrlanda 'nın birçok bölgesi su altında kalıyor. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Birbiriyle akraba olan ünlü isimler...
Birbiriyle akraba olan ünlü isimler...