Muharrem İnce Uşak mitinginde konuştu

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Uşak mitinginde konuştu. Meydanı dolduran seçmene seslenen İnce, 3600 yasasına yeşil ışık yakan Cumhurbaşkanı'na "16 yıldır neredeydin" dedi?

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Uşak mitinginde konuşuyor.

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerine getirilmesi gündeme gelen width:2400 ek gösterge üzerinden hükümeti eleştiren Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek "16 yıldır neredeydin?" diye sordu.

Tarım ve hayvancılığa ilişkin vaadlerini sıralayan İnce, Türkiye'de hayvancılığı hak ettiği yere getireceklerini söyledi.

Muharrem İnce konuşmasından satır başları:

Benim hemşehrim 16 senedir Türkiye'yi yönetiyor. Ne zaman Muharrem İnce cumhurbaşkanı adayı olunca dediki; öğretemen width:2400 ek göstergeyi verecek, baktım heşehrim width:2400 ek göstergeyi vereceğim diyor.

Soru 1- 16 senedir aklın neredeydi?

Soru CHP kasım 2012 önerge vermiş, width:2400 ek gösterge verilsin diye kim reddetmiş, AKP.

16 senedir vermemişsin şimdi çıkıp vereceğim diyorsun sana kim inanır.

Madem vereceksin çıkar bir KHK çıkar seçimden önce ver.

"Meydanlara geliyor, 3 çocuk yapın diyor, şimdi artırdı, 5 çocuk yapın diyor. Ben cumhurbaşkanı seçilince çocuk sayısına karışmam, ama çocuk bezine karışırım. Benim ülkemin nüfusu genç olsun isterim, ama takdir size ait. Çocuğun donundan yüzde 18 vergi alan devletten adam olmaz. Benim görevim çocuk sayısını belirlemek değil, bezdeki KDV'yi indirmek. Bebek mamasından yüzde 8 vergi alan bir devletten adam olmaz. Çocuğa süt içireceğim, yüzde 8 KDV var. Çocuğa verilen sütten KDV alan devletten adam olmaz.Amacım bunu çözmek.

Çocuğun sayısına karış, doğumun şekline karış, senin haddine mi?"

Size ne kadar yakın olduğumu anlatacak bir örnek verceğim. 16 yıldır milletvekiliyim. Vekil olduktan sonra Kurban Bayramı geldi. Hayatımda arefe gününde babamın evinden başka hiçbir yerde olmadım. Programı yapan arkadaşım Engin Altay'a dedim ki, arefe günü babamın evinde olmam lazım, programı ona göre ayarlayın dedim. Babam kurban satıyor. Daha yeni seçilmişim, ağıra girecek miyim anne dedim. Gir oğlum baban kızar dedi. Girdim ağıra, oradan birisi ağabey seni birine benzetiyorum dedi. Kime dedim, Muharrem İnce dedi. Amcamınoğlu olur dedi. İkinci kez seçildim, yine girecek miyim dedim, annem babama girmesin çocuk, vekil oldu dedi. Babam ben onu, bu ağırdan kazandığımla okuttum, öyle vekil oldu, vekil olunca ne oldum sanıyorsun kendini dedi. Vekilken ağıra giren Muharrem İnce, hayvancılık sorununu çözer.

Domatesi biz satıyoruz, ketçabı adamlar yapıyor. Türkiye, zeytini satıyor ama zeytinyağı satamıyor. Çünkü markası yok. Üreten bir Türkiye kuracağız.

Emekliler size sesleniyorum, bayramlarda 1000'er lira verecekler. Biz birer maaş demiştik, çaldılar, biraz kopya. 1000'er lirayı verirsin, enflasyon bunu belli bir yerden sonra sıfıra düşürür. Senin her yıl emekliye, asgari ücret kadar ikramiye vermen lazım. Türkiye'de en yüksek maaş ile en düşük maaş arasında 9 kat fark var. Finlandiya'da 2 kat var. Bunu çözmemiz lazım. 2008'den beri her emeklinin maaşı düşüyor. Türkiye'de sadece emekliler bir tarafa geçse Muharrem İnce, reisi cumhur olur."

"Türkiye'de televizyon yapılıyor, ama Türkiye bundan 10 euro kazanıyor. Otomobil yapılıyor, 100 euro kazanıyor. Boşa ç.alışıyoruz, neden? Markamız yok. Gençler sizi iyi eğiteceğiz, siz marka oluşturacaksınız."

Barışacağız, büyüyeceğiz, adil büyüyeceğiz.

Hepimiz elektrik faturalarında TRT payı ödemiyor muyuz, niye göstermiyorsun? TRT’ye hakkımız haram olsun mu? Onu da adam edeceğiz, cumhurbaşkanı olduğumuz zaman o yalaka takımı bana da borazanlık yapmak isteyecekler ama adil olacağım. Çocuğu imam hatiplere gönder kardeşim gönder sen ona bakma, sen sonunda üniversite sınavında çocuğun kaç matematik sorusu yapıyor ona bak.

Şu Uşak’ta bir selfie çekeyim, ben beğendim bu manzarayı. Size hep gençler lazım diye diyorum ya. Örnek şu yıl 1980, Türkiye ile Güney Kore ikisi de aynı devlet. 1986 Güney Kore iflas ediyor. 5 Büyük şirkete gelin diyor devlet ve birbirinizle rekabet etmeyin, ben size ARGE desteği vereceğim diyor. Şimdi Güney Kore öyle bir gelişiyor ki… İşte bunu genç nüfusla yapacağız. ”

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Parmak uzunluğuna göre karakter analizi testi
Parmak uzunluğuna göre karakter analizi testi