Mısır eski Devlet Başkanı Mursi, hayatını kaybetti

Mısır eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklama yaptı.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Abdulfettah Sisi'nin 3 Temmuz 2013'te darbeyle yönetime el koymasından sonra, Mursi tek kişilik hücrelerde tam bir izolasyona tabi tutulmuştu. Mursi, darbeci mahkemeler tarafından toplam 48 yıl hapse mahkum edilmişti.

MAHKEME SALONUNDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Mısır medyasında yer alan habere göre, Muhammed Mursi duruşma sırasında hakimden söz istedi ancak hakim duruşmayı bitirdi. Bu sırada Mursi kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İLGİLİ HABER Mısır eski Devlet Başkanı Muahmmed Mursi kimdir, neden öldü? Mısır eski Devlet Başkanı Muahmmed Mursi kimdir, neden öldü?

Mursi'nin ölümü sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama:

Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mahkeme salonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Mısır eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda demokrasiyi bir tarafa koyarak işgalci bir eda ile bir darbe ile Mısır'ın başına geçen zalim Sisi bildiğimiz gibi 50'ye yakın Mısırlıyı idam etmiştir. Batı bu idamlara sessiz kalmıştır. AB üyesi ülkeler idamı yasaklarken, bu katil Sisi'nin davetine icabet etmişlerdir." dedi.

"BU İKİYÜZLÜLÜK DEĞİL ÇOK YÜZLÜLÜK"

AB'ye sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Bu ikiyüzlülük değil çok yüzlülük. Bir tarafta idamı yasaklayacaksınız. Türkiye'nin idamı kaldırmasını isteyeceksiniz. Ama öbür taraftan Mısır'ın idam mekanizmalarını çalıştırdığı dönemde Mısır'da uluslararası toplantıya AB üyesi ülkelerin katılmasını anlatmak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, "Onunla aynı yolu yürüyen kardeşlerimin başı sağolsun. Mısır halkının başı sağolsun. Ailesine yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet etsin." dedi.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Diriliş Ertuğrul'dan ayrılan önemli isim yeni dizi ile anlaştı!
Diriliş Ertuğrul'dan ayrılan önemli isim yeni dizi ile anlaştı!