Mirgün Cabas kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Ekşi Sözlük'e konuk olaran yazarların sorularını cevaplamasıyla gündeme gelen Mirgün Cabas vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Mirgün Cabas kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapar?

Ekşi Sözlük'ün düzenli olarak YouTube'dan yayınladığı yazarların sorularını sanat, siyaset ve akademi alanlarından konukların cevapladığı programın bu haftaki konuğu Mirgün Cabas oldu. Mirgün Cabas'ın kim olduğunu bilmeyen ve Ekşi Sözlük'ün yayınladığı bu videoları izlemeyi sevenler Mirgün Cabas'ın kim olduğu araştırmaya başladı.

Mirgün Cabas kimdir?

Mirgün Cabas, 1971 yılında İzmir’de doğmuştur. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olmuştur.

2011 yılında Doğuş Yayın Grubu'nun yayını olan GQ dergisinin Genel Yayın Yönetmeni oldu. Doğuş Yayın Grubu'nda 15 senedir çalışan Mirgün Cabas 4 Temmuz 2013 tarihinde istifa etti. Mirgün Cabas, Doğuş grubundaki 15 yılında editörlükten haber müdürlüğüne, haber koordinatörlüğünden sunuculuğa pek çok pozisyonda çalıştı. NTV haber kanalında Hakkı Devrim ile sunduğu “Günlerin Getirdiği”, Ruşen Çakır ile sunduğu “Yazı İşleri”, Banu Güven ile sunduğu “24 Saat” ve kendisinin hazırlayıp sunduğu “Mirgün Cabas İle Her Şey” programını ekranlara getirdi.

Şubat, 2013'ten itibaren Milliyet gazetesinde ‘Her Şey’ başlığıyla köşe yazarlığı yaptı. 29 Aralık 2013 tarihinde Milliyet gazetesinden ayrıldı.

Ödülleri:

2000 - Çağdaş Gazeteciler Derneği Yılın Gazetecileri
1999 - TV Programı Ödülü (24 Saat)

Sunduğu Programlar:

Günlerin Getirdiği (Hakkı Devrim ile, NTV) - Yazı İşleri (Ruşen Çakır ile, NTV) - 24 Saat (Banu Güven ile, NTV) - Mirgün Cabas İle Her Şey (NTV)

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Tarık Akan'ın efsaneleşmiş filmleri...
Tarık Akan'ın efsaneleşmiş filmleri...