MHP lideri Devlet Bahçeli'den referandum açıklaması

Kuzey Irak'taki sözde bağımsızlık referanduma MHP lideri Devlet Bahçeli'den sert tepki geldi. Barzani'yi hedef alan Bahçeli, "Ateşle oynadı, yanmayı da göze aldı." dedi.

Barzani yönetiminin referandum kararı iç politikadaki sıcaklığını korumayı sürdürüyor. TSK'ya sınır ötesi operasyon yetkisi veren teskereye şartsız destek vereceğini daha önce açıklayan MHP lideri Bahçeli'den, Mesut Barzani yönetimine sert tepki geldi. 

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kuzey Irak'taki referanduma ilişkin, "Barzani ateşle oynadı, yanmayı da göze aldı. Çelişkili açıklamalar Barzani'nin değirmenine su taşıyor." açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "(IKBY'deki referandum) En az beş bin ülkücü gönüllü, başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir. Türkmenler, sahipsiz ve yalnız değildir, acı verici etnik soykırıma, vatansızlığa da asla terk edilmeyeceklerdir. Kararımız kesin, duruşumuz net, sözümüz senettir." diye konuştu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedir?
Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedir?