Meksika'da 7.1 büyüklüğünde deprem oldu
Meksika'da 1985 yılındaki 8 büyüküğündeki depremden tam 32 yıl sonra aynı gün deprem meydana geldi.
Meksika'da 7.4 olarak açıklanan depremin büyüklüğü 7.1'e düşürüldü. Enkaz altında kalanların olduğu bildirildi. Deprem, 32 yıl önce en az 5 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 1985 yılındaki 8 büyüklüğündeki afetin yıl dönümünde gerçekleşti.
Meksika'da meydana gelen şiddetli depremde insanlar sallanan binalardan kaçarak sokaklara koştu. Meksika Sivil Savunma Ajansı Başkanı Luis Felipe Puente depremde şu ana kadar kaydedilen resmi ölü sayısını 149 olarak güncelledi.
.jpg)
Ülkenin en büyük gazetelerinden Reforma ise ölü sayısını 152 olarak belirtiyor. Reforma'ya göre en fazla kaybı 55 kişiyle Morelos verirken başkent Meixoc'da 49, depremin merkez üssüne en yakın şehir olan Puebla'da 32, Meksika Eyaleti'nde 19, Guerrero'da 3 ve Oaxaca'da da 1 kişi yaşamını yitirdi.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Puebla eyaletine bağlı Rabosso kentinin 5 kilometre kuzeydoğusundaki depremin, 51 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı. Deprem, ABD Jeolojik Araştırma şirketine göre yerin 51 km altında oldu.
Yorum Yaz
Yorumunuz alındı!
Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.