Mecburi botoksa SGK arka çıkacak! Botoks'u SGK karşılıyor mu?

Aşırı terlemeye karşı botoks tedavisi olan emekli öğretmen, masrafı karşılamayan SGK'ya açtığı davayı kazanınca emsal bir karar teşkil etti.

 Zorunlu botoksu karşılamayan SGK'ya açılan dava kazanıldı.

75 yaşındaki emekli öğretmen İsmail Hatemoğlu aşırı terleme nedeniyle botoks tedavisine başladı. Ancak SGK, belirtilen hastalıklar listesinde olmadığı için masrafı ödemedi.

2008 yılında yapılan başvuruda Sağlık Uygulama Tebliği'nde belirtilen "hekimler tarafından botoks uygulamasının zorunlu olduğunu belirtir heyet raporu" alınmış olmasına rağmen, kurumca ödeme yapılmadı. Gerekçe, "Botulismus toksininin (botoks) hangi tanılarda ödeneceğini katalog olarak sayılı bir şekilde yayınladık. Sizin rahatsızlığınız bu tanılardan değil" şeklindeydi.

İsmail amca tedavi masraflarını cebinden ödedi... Ama sonra avukat kızı devreye girdi.

Avukat kızı Gülçin Buluk ise bu işi hukuk yoluyla çözmeye karar verdi, danıştaya gitti.

Danıştay, "Estetik değil, tedavi amaçlı" diyerek botoks masrafının ödenmesine hükmetti. Hukukta bunun adı, 'kaliteli yaşam ilkesi'.

Bu kazanım, sadece İsmail amca için değil, ülke çapında bu hastalıktan muzdarip olan herkes için şahane bir gelişme. Zira karar emsal olacak.

Bundan böyle SGK'nın Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki değişiklik sayesinde tedavi amaçlı botoks yaptırmak isteyen herkesin ücretini SGK karşılayacak. :)

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Bir dizi daha final yapıyor! Bütçe sorunları nedeniyle TRT 1 iddialı dizisinden vazgeçti!
Bir dizi daha final yapıyor! Bütçe sorunları nedeniyle TRT 1 iddialı dizisinden vazgeçti!