Koronavirüsü fırsat bilip tatile gidenler tepki çekti

Muğla'nın ünlü turistik ilçelerinden Bodrum Belediye Başkanı'nın tüm uyarılarına rağmen ilçeye 10 Mart'tan bu yana 125 bin aracın giriş yaptığı kaydedildi.

Bodrum'un tek girişi olan Torba'da trafik uygulama noktasında, koronavirüs önlemleri arttırıldı. Polis ekipleri, kontrol noktasında araçları durdurup, sürücülere salgına karşı uyarılarda bulundu. 65 yaş ve üzerindekilerin sayahat izin belgeleri kontrol edildi. Valilik izniyle sefer yapan şehirlerarası otobüslerde denetim yapıldı. Ülkemizde görülen yeni tip koroanvirüs nedeniyle alınan önlemlere her geçen gün yenileri eklenirken, iş yeri kapanan ya da tatil yapmak isteyen vatandaşlar koronavirüse rağmen ilk vakanın görüldüğü günden bu yana tatil beldelerine gitmeye çalışıyor.

Bodrum Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ilçenin herhangi bir salgını kaldırabilecek sağlık kapasitesi olmadığını, nüfusun artması halinde kötü sonuçlarla karşı karşıya kalınabileceğini söylemiş, bir süre Bodrum'a gelinmemesini istemişti. Yapılan tüm açıklamalara rağmen ilçeye 125 bin aracın giriş yaptığı belirtildi.  Bodrum'a ısrarla gelenlere ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Şu an büyük dolaşım yok. Ama yine de gelenler var. Alışveriş yapanların birçoğunun araçlarının plakasının 34 ya da 06 olduğunu görüyoruz. İstanbul'da 10 katlı apartmanda yaşamaktansa buradaki yazlığında rahat izole süresi geçirmek istiyorlar. Onlara da hak vermek istiyorum. Ancak İstanbul'dan buraya gelen bir kişi koronavirüsü yüzünden hayatını kaybetti. Temas olduğu kişiler olmuş olabilir. Bizim itirazımız bunlara. Salgın kontrol edilinceye kadar herkesin evinde kalmasını istiyorum. Herkes dikkatli olsun istiyorum" dedi.
 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Sen Anlat Karadeniz dizisinde akılalmaz hata!
Sen Anlat Karadeniz dizisinde akılalmaz hata!