Kemal Kılıçdaroğlu: Tek adam rejimi ilk kez yenildi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde tek adam rejiminin ilk defa yenilgiye uğradığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimleri kastederek, “Tek adam yönetimi ilk kez sandıkta yenildi” dedi. Kılıçdaroğlu, bunun "dünya siyasi tarihinde bir örneği daha olmadığını" ifade etti.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin ve HaberTürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Kılıçdaroğlu, 23 Haziran'da yapılacak seçimle ilgili olarak, “Bir yol kazası olmazsa, iyi bir şekilde kazanacağız” dedi.

Yetkin'in Kılıçdaroğlu ile yaptığı mülakatı aktardığı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Koltuğunda doğrularak “Tek adam yönetimi ilk kez sandıkta yenildi” diye söze girdi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu. HaberTürk’ten Muharrem Sarıkaya ile birlikte Meclis’teki Grup Başkanlık odasında, 20 Mayıs’taki gruba hitabının hemen ardından konuşuyorduk; “Dünya siyasi tarihinde bir örneği daha yok, tarih yazıyoruz”.
Kılıçdaroğlu’na göre 31 Mart’ta CHP adaylarının beş büyük şehir belediyesini alması, dünya siyasi tarihinde ilk defa bir “tek adam” rejiminin sandık yoluyla yenilmesi anlamını taşıyordu; “tek adam yönetiminden” derken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kast ediyordu. “Hiç tahmin edemediği yer İstanbul’du” diye devam etti.

Az önce Parti Grubu toplantısında yine YSK’yı Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul seçimi tekrar ettirmekle suçlamış, “Zarftaki dört pusuladan birini iptal etmiş olmayı nasıl açıklayacaklar? Bunu merak ediyorum” demişti. Şimdi Türkiye’nin önünde 23 Haziran İstanbul seçim tekrarı vardı. Kılıçdaroğlu “Orada da yeneceğiz” iddiasındaydı; “Bir yol kazası olmazsa, iyi bir şekilde kazanacağız.” 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Arda Turan'ın yeni oyuncağı servet değerinde... İşte ünlü isimlerin milyon dolar değerindeki otomobilleri
Arda Turan'ın yeni oyuncağı servet değerinde... İşte ünlü isimlerin milyon dolar değerindeki otomobilleri