Kaset komplosu operasyonunda çok sayıda gözaltı

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve bazı MHP'li vekillere ait olduğu öne sürülen kaset görüntüleriyle ilgili soruşturmada 120 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Bir dönem Türkiye'yi sarsan, CHP ve MHP'nin tepe kadrosunda köklü değişiklikleare yol açan kaset skanadalıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 8 ay önce başlattığı operasyonla ilgili savcı Alpaslan Karabay'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında 31'i başka soruşturmalardan tutuklu 120 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şu ana kadar gözaltına alınan 36 kişiden 34'ü polis.

İDDİALAR NEYDİ?

O dönem CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'ın aynı partiden milletvekili olan Nesrin Baytok ile olan görüntüleri internete sızdırılmıştı. Bu olayın ardından Baykal, 2010 yılında  CHP Genel başkanlığı'ndan istifa etmişti. Aynı dönem MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "beyin takımı"nı oluşturan isimler " genel başkan yardımcıları Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak ile Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve İstanbul eski İl Başkanı İhsan Barutçu "kaset" nedeniyle istifa etmişti. Bu 10 kişi arasından sadece İhsan Barutçu MHP'den ayrılmamış bağımsız olarak Meclis'e girmişti. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kanal D ekranlarında büyük bir ümitle başlayan dizi reyting kurbanı oldu!
Kanal D ekranlarında büyük bir ümitle başlayan dizi reyting kurbanı oldu!