Karnıyarık nasıl yapılır (Ramazan ayı için iftar menüsü)

Ramazan ayının gelmesiyle ev hanımlarının iftar menüsü telaşı da başladı. İftarda karnıyarık pişirmek isteyenler için kolay, pratik ve lezzetli karnıyarık tarifi haberimizde...

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar internet üzerinden yemek tariflerini araştırmaya başladı. İftar menüsü için ne hazırlayacağını düşünen ev hanımları için karnıyarık tarifi haberimizde.

Karnıyarık nasıl yapılıyor? Hangi malzemelerle yapılır? İşte karnıyarık hazırlanışı...

1 kg patlıcan
250 gr yağsız kıyma
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kuru soğan
2-3 yeşil biber
2-3 domates
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kızartmak için;

Sıvı yağ
Karnıyarık Nasıl Yapılır? Yapılışı
Patlıcanlar kızartılır.
Kıyma bir tavaya alınarak kavrulur.
Suyunu çektikten sonra sıvı yağ, ince kıyılmış soğan, biber, sarımsak, salça domates sırasıyla eklenerek pişirilir.
Baharatlar ilave edilir.
Patlıcanlar fırın tepsisine alınır.
Patlıcanların arası açılarak iç harç konur.
1 çay kaşığı salça sulandırılarak tepsiye dökülür.
200 derecelik fırında 30 dk kadar pişirilir.  

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Galaxy Note 7’lerin üretimi durduruldu!
Galaxy Note 7’lerin üretimi durduruldu!