Kadın Mühendislere İlham Veren Geleceğe Köprü Programının İlki Başarıyla Tamamlandı

Wilo Türkiye lokasyonunda gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle başarıyla tamamlanarak mentilere sertifikaları takdim edildi.

Wilo Türkiye, kadın mühendislik öğrencilerinin mesleki ve kişisel gelişimini desteklemek amacıyla başlattığı “Wilo ile Geleceğe Köprü” programını tamamlayarak ilk mezunlarını genel müdürlük binasında ağırladı. Kadınların erkek egemen sektörlerdeki varlığını güçlendirmeyi amaçlayan bu özel proje, Wilo Türkiye lokasyonunda gerçekleştirilen unutulmaz bir mezuniyet töreniyle başarıyla tamamlanarak mentilere sertifikaları takdim edildi.

Genç kadın mühendis adaylarını, BPW İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği’nin EMCC’ye akredite mentorlarıyla buluşturan program, katılımcılara özgüven, sektörel bilgi ve iş dünyasına hazırlık sürecinde destek sağladı.

Türkiye’de 30 yılı aşkın süredir pompa sistemlerinin öncü markası Wilo ve kadınların iş hayatındaki gücünü artırmayı hedefleyen BPW İstanbul İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Wilo ile Geleceğe Köprü” programı, kadın mühendislik öğrencilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek ve kariyer yolculuklarına rehberlik sağlamak amacıyla düzenlendi. 8 Mart 2024 Dünya Kadınlar Günü'nde, Wilo Türkiye, bu anlamlı günün bir parçası olarak “Wilo ile Geleceğe Köprü” projesini duyurarak cinsiyet eşitliğine olan bağlılığını yeniden teyit etti. Proje, duyurulduğu andan itibaren hem öğrenciler hem de sektör temsilcileri tarafından büyük ilgi gördü. BM sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle paralel stratejiler gerçekleştiren Wilo, çalışmalarına bir yenisini ekledi. Cinsiyet eşitliği için hareket geçen marka, kadın istihdam oranının düşük olduğu mühendislik alanında önemli bir adım attı.

Kadın Mühendislerin Güçlendirilmesine Katkı

Wilo liderliğinde, bu yıl 22 genç kadını BPW’nun EMCC (European Mentoring & Coaching Council /Avrupa Yönderlik ve Koçluk Derneği)’ye akredite mentorlarıyla buluşturan program, üç ay süresince toplamda 110 saatlik birebir görüşmelerle katılımcılara özgüven ve öz farkındalık, sektör bilgisi ve kariyer planlaması, sürdürülebilirlik ve iş-yaşam dengesi hakkında önemli kazanımlar sundu. Mentorluk desteğine ek olarak mezuniyet günü program katılımcılarına: davranış envanteri ve öz farkındalık değerlendirmeleri, insan kaynakları perspektifinden mülakat teknikleri, iletişim ve kişisel marka oluşturma eğitimleri ve iş yerinde kadınların rolü üzerine seminerler sunuldu. Üniversitelerin üçüncü ve son sınıf kadın öğrencilerine katkı sağlamak amacıyla planlanan programa yoğun bir başvuru yapıldı. Devlet ve vakıf üniversitelerinde eğitimlerine devam eden menti adayları dernek ve Wilo Türkiye’nin deneyimli isimleri tarafından yapılan mülakatlar sonrası seçildi. Program sonunda, katılımcılar Wilo Türkiye merkezinde düzenlenen mezuniyet töreniyle başarılarını kutladı ve sertifikalarını aldı.

Kadın Mühendislerimizin Gelişim Yolculuklarında Yanındayız

Proje hakkında mutluluklarını dile getiren Wilo Türkiye Genel Müdürü Duygu Erdem, “Wilo ile Geleceğe Köprü programımızın başarıyla tamamlanmış olmasından büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Çeşitliliğin inovasyon, bilgi ve ilerleme için güçlü bir itici güç olduğuna inanıyoruz. Çeşitliliğin tüm boyutlarını ele alan adımlar atmak şirketimizin başarı faktörlerinden biridir. Yalnızca çeşitli bir iş gücüyle karmaşık gelecek zorluklarının üstesinden gelebileceğimizi ve bir iklim koruma şirketi olarak sürdürülebilir bir geleceği şekillendirebileceğimizi vurguluyoruz. Cinsiyet eşitliği, bu çeşitlilik boyutları içinde öncelikli bir yer tutuyor ve bu proje, misyonumuzu ve bağlılığımızın bir kanıtıdır. Kadınların seslerinin ve yeteneklerinin her sektörde kutlandığı ve değer gördüğü bir dünya yaratmaya katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Toplumda toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen ve geleceğin kadın liderlerini yetiştirme hedefiyle çıktığımız bu yolda, BPW İstanbul’a iş birliği ve destekleri için teşekkür ederiz. Gelecekte de bu tür projelerle kadın mühendislerimizin yanında olmaya ve sürdürülebilir ve eşit bir geleceğin kapılarını aralamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kadınların İş Hayatındaki Yerini Güçlendirmek İçin Birlikte Çalışıyoruz

Program sonunda konuşan BPW İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı F. Müjde Çetin, “Wilo ile Geleceğe Köprü” programının başarıyla tamamlanmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu değerli iş birliği, kadın mühendislerin sektörde daha güçlü bir yer edinmelerine olanak tanırken, onlara yalnızca mesleki değil, kişisel gelişim anlamında da eşsiz bir fırsat sundu. Kadınların mühendislik gibi alanlarda daha fazla söz sahibi olmaları gerektiğine olan inancımızı pekiştiren bu program, hepimizin ortak vizyonu için önemli bir adımdı. Wilo Türkiye’ye, toplumsal cinsiyet eşitliği yolunda gösterdiği güçlü liderlik ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Birlikte attığımız bu adımların, daha eşit, daha güçlü bir geleceğin kapılarını aralayacağına inanıyoruz” dedi. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Instagram fenomeni Türk kadın pilotlar
Instagram fenomeni Türk kadın pilotlar