Kadın Emeği Ve Coğrafi İşaretli Ürünlerimiz, Aile Bakanlığı İle Dünya Platformunda

Kadın emeği, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünleriyle birlikte dünya platformuna taşınıyor.

Kadın emeği, Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünleriyle birlikte dünya platformuna taşınıyor. Kadınların emeğini, üretimini ve Türkiye’nin yerel değerlerini uluslararası alanda daha görünür hâle getirmeyi amaçlayan anlamlı bir iş birliği hayata geçiriliyor.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde, Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) iş birliğiyle gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında; coğrafi işaretli ürünlerin sahip olduğu kültürel ve ekonomik değerin uluslararası alanda tanıtılması, kadın emeğinin desteklenmesi ve Türkiye’nin yerel zenginliklerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.

İş birliğiyle Anadolu kadınlarının emeği, coğrafi işaretli ürünlerle buluşturularak Türkiye’nin yerel değerlerinin dünya platformunda daha güçlü şekilde öne çıkarılması amaçlanıyor. Çalışmanın; kadın emeğinin görünürlüğünü artırması, coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası bilinirliğini güçlendirmesi ve Türkiye’nin gastronomik ve kültürel değerlerinin dünyaya tanıtılmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) de Türkiye’nin gastronomi ve kültürel değerlerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasına yönelik çalışmalarıyla projede yer alacak. Kadın emeğini, yerel üretimi ve coğrafi işaretli ürünleri uluslararası gastronomi ve turizm platformlarında daha görünür hâle getirmeyi amaçlayan bu önemli iş birliğinin, Türkiye’nin tanıtımına ve yerel kalkınmaya değerli katkılar sunması bekleniyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kıvanç Tatlıtuğ'un partneri belli oldu...
Kıvanç Tatlıtuğ'un partneri belli oldu...