İYİ Parti'li Ümit Özdağ hakkında fezleke hazırlandı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında, 'MİT Kanunu'na muhalefet ettiği' gerekçesiyle fezleke hazırlandı.

İYİ Partili Özdağ, 25 Şubat’ta TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Libya’da şehit olan 2 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin isim ve rütbelerini kamuoyuyla paylaşmış, bu açıklama ertesi gün gazetelerde yayımlanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özdağ hakkında fezleke hazırladı.

Özdağ’ın dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili hazırlanan dosya, 25 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi olarak Meclis’e gönderildi.

Tezkerenin, 31 Mart’ta ise TBMM Adalet-Anayasa Karma Komisyonu’na havale edildiği öğrenildi.

Tezkereyle ilgili Meclis tutanaklarında, “İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi (3/1154) Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonuna havale edildi” ifadeleri yer aldı.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Hakkında fezleke hazırlanan İYİ Partili Özdağ, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

“Şehitlerimiz şanlı tarihimizin ve milli vicdanın bir parçasıdır. Birkaç şehit diye geçiştirilemezler. Yüz bin defa dava açsalar yüz bin defa şehitlerimizin ismini rahmetle anarım. TBMM’de de yapmış olduğum konuşmada şehitlerimizin daha önce birçok basın yayın organında çıkmış olan isimlerini anarak rahmet diledim. Ben devlet ciddiyetinin, devlet sırrının ne olduğunu gayet iyi bilirim. Benim ağzımdan devlet sırrı, devleti zarara sokacak bilgi asla çıkmadı, çıkmaz. Devlet sırrının ne olduğunu gayet iyi bilirim, nasıl saklanacağını da.  Murat Ağırel, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın tutuklanmalarının asla, şehitlerimiz  isimlerin açıklanması ile ilgisi yok.  Yapmış oldukları bilimsel temelli araştırmacı gazetecilik faaliyetlerinin cezalandırılması girişimidir. Esasen MİT eski müsteşar yardımcısı Cevat Öneş, MİT yasasının 27 maddesinin bu konu ile ilgili uygulanamayacağını açıklamıştır.”

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İçerde dizisinden görkemli veda
İçerde dizisinden görkemli veda